Для російських спецслужб Кирило Буданов і його близькі - ціль №1, стверджує Валерій Кондратюк / колаж з фото УНІАН (Віктор Ковальчук) і скріншоту

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов і його близькі є для російських спецслужб ціллю №1, оскільки ГУР під керівництвом Буданова не раз принизило російського диктатора Володимира Путіна.

Супротивники використовують різні методи, - не тільки диверсії, а й отруєння, розповів екс-глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал-лейтенант Валерій Кондратюк в ефірі програми "Аргумент". "Ця практика поширена не тільки на внутрішніх політичних опонентів Путіна в Росії, але і так само за кордоном. І, на жаль, ми сьогодні маємо теж констатацію, що була спроба, скажімо так, вбивства, і, можливо, це пов'язано з наслідками, які вони очікували - дестабілізація внутрішньої обстановки в Україні", - сказав він.

Кондратюк заявив, що "протягом останнього часу саме ГУР... під керівництвом Кирила Буданова особисто неодноразово принизив Путіна... Саме з ГУР полетіли перші, скажімо так, безпілотники, які вдарили по аеродромах "другої армії світу" на території Росії, саме вони вдарили по Кремлю...". За його словами, "такі речі для Путіна, безумовно, не могли залишитися без наслідків".

"...сьогодні Кирило Буданов і його близьке оточення безумовно є цілями і об'єктами №1 для російських спецслужб", - попередив колишній очільник СЗР. Генерал-лейтенант також повідомив, що на керівника ГУР МО вже "було кілька десятків замахів".

Дружина Буданова отруєна - що варто знати

28 листопада стало відомо, що Маріанна Буданова пережила отруєння - в її організмі знайшли важкими метали (ртуть і миш'як). Крім того, були отруєні кілька співробітників ГУР Міноборони України. Відомство саме займається розслідуванням цих злочинів.

Валерій Кондратюк говорив, що отруєні кілька високопоставлених співробітників українського ГУР - керівники підрозділів, які відповідальні за операції, що проводилися на території Росії. На його думку, до скоєння отруєнь причетні російські спецслужби.

Вас також можуть зацікавити новини: