Дружина глави ГУР Міноборони Маріанна Буданова отруєна в результаті роботи російських спецслужб, вважає колишній очільник СЗР / колаж УНІАН, скріншот

Українська сторона небезпідставно вважає, що до отруєння дружини керівника Головного управління розвідки Міноборони України Маріанни причетні спецслужби РФ.

Про причетність російських спецслужб до злочину свідчить те, що аналізи показали наявність в організмі Буданової двох важких металів, розповів генерал-лейтенант і колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк в ефірі програми "Аргумент". За його словами, про російський слід у злочині також свідчить те, що симптоми отруєння були й у кількох високопоставлених співробітників ГУР МО.

"Коли ми отримали дані, безумовно, говорити відразу, що це причетність російських спецслужб було б передчасним, але той факт, що саме два важких метали було знайдено в результаті проведення аналізів, - це миш'як і ртуть, свідчить про те, що це невипадкове отруєння. Ось, і крім дружини Кирила Буданова такі ж симптоми (отруєння, - Ред.) мають кілька високопоставлених співробітників української військової розвідки...", - сказав він.

Кондратюк додав, що йдеться про керівників "тих підрозділів, які відповідальні за операції ГУР, які проводилися на території Росії - і зі створення руху опору, і багато інших операцій". "І саме у зв'язку з цим є небезпідставні висновки, що саме це отруєння невипадкове, і за ним дійсно стоять російські спецслужби...", - підкреслив генерал-лейтенант.

Отруєння Буданової - що вже повідомлялося

28 листопада журналісти дізналися, що Маріанна Буданова пережила отруєння і лікувалася в Україні в одному з медзакладів. Крім того, стало відомо про отруєння кількох співробітників української військової розвідки.

Пізніше в ГУР Міноборони підтвердили правдивість інформації про отруєння Буданової та своїх співробітників. У відомстві також повідомили, що воно самостійно займається розслідуванням отруєння.

Вас також можуть зацікавити новини: