РФ веде війну на виснаження / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Надії президента РФ Володимира Путіна на бліцкриг провалилися ще 3,5 місяця тому. Але кремлівський диктатор вдав, що так все і планував.

Про це йдеться у сюжеті проекту FreeДом. За словами генсека НАТО Столтенберга, Росія почала вести війну на виснаження, в якій українці платять високу ціну.

Економіст Ярослав Жаліло каже, що війна на виснаження вбиває й економіку країни. Не маючи достатніх успіхів на фронті, Путін намагається влаштувати в Україні жорстку кризу і дефолт. 

"Україна наважилася піти шляхом розвитку, який не влаштовує агресора. Тому сьогодні завдаються руйнування комунальній, соціальній і транспортній інфраструктурі", - зазначає Жаліло. 

Тепер Путін не приховує, що РФ знищує заводи і фабрики в Україні. Експерти впевнені, що Росія не зможе вести тривалу війну з наступами. 

"Брати змором - головна тактика Путіна. Адже всі провідні економісти переконані: у РФ вистачить ресурсів вести затяжну війну роками. Звичайно, за рахунок зубожіння власного народу", - йдеться в сюжеті.

Незважаючи на санкції, Путін запевняє, що російська економіка витримує санкційний удар. 

Раніше радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявляв, що для завершення війни Збройним силам України потрібен паритет важкої зброї.

Вас також можуть зацікавити новини: