Окупований Крим став пасткою ддя російського угруповання / фото ua.depositphotos.com

Тимчасово окупований Крим став пасткою для російських окупантів. Ворог не продумав шляхи забезпечення свого угрупування на півострові в зимовий період на випадок якщо щось станеться з Кримським мостом.

Як пояснив в ефірі Апостроф TV заступник голови СБУ у 2014-2015 роках, генерал-майор запасу Віктор Ягун, це є величезною проблемою для російських окупантів в Криму.

"Вони не мають тієї кількості десантних кораблів та поромів, які зможуть як евакуювати війська, так і забезпечити їх військовою технікою та боєприпасами. І це справді проблема не тільки військова, а й дипломатична", – наголосив генерал.

Відео дня

За словами Ягуна, коли українські війська зайдуть в Крим, "ми зіткнемося не тільки з великим угрупуванням, якому немає чим оборонятися, але й з великою кількістю цивільного населення, яке по українському закону не має права там перебувати".

"І це якраз буде предметом перемовин, що ми будемо з ними робити і куди їх будемо відправляти", – зауважив він. 

Звільнення Криму: що відомо

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Україна звільнить усі захоплені Росією території, а окупований Крим буде повернуто комбінованим шляхом – військовою силою та дипломатією. Він зазначив, що Україна має повернутися до кордонів 1991 року, які є загальновизнаними в світі.

Генерал США у відставці Бен Ходжес прогнозує, що Україна звільнить тимчасово окупований Крим до кінця літа 2023 року. На думку Ходжеса, щоб витіснити російські війська з Криму, достатньо постійно обстрілювати шляхи постачання півострова.

Командувач військами Оперативного командування "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук переконаний, що Україна у 2023 році звільнить Крим і переможе у війні з Росією. Він уточнив, що перемога України означатиме звільнення усіх територій, окупованих Росією, у тому числі й Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: