Німеччина надасть Україні допомогу для виживання, повідомила Анналена Бербок / фото REUTERS

Німеччина виділяє ще 50 мільйонів євро на зимову допомогу Україні.

Президент РФ Володимир Путін "своєю тактикою заморозки хоче зламати українців, ми цього не допустимо", про це повідомляється у Twitter Міністерства закордонних справ Німеччини з посиланням на очільницю відомства Анналену Бербок.

"Німеччина сьогодні обіцяє ще 50 мільйонів євро на "зимову допомогу" для України", - зазначила Бербок на конференції з підтримки України в Парижі.

Відео дня

За її словами, "бомби Путіна означають, що лікарям доводиться оперувати серце хлопчика у світлі їхніх мобільних телефонів, що діти в шапках, шарфах і куртках при свічках виконують уроки".

"Тому ми мобілізуємо допомогу для виживання, наприклад, генератори та трансформатори", - сказала Бербок.

Допомога Україні від Німеччини - що треба знати

Сьогодні, 13 грудня, у Мінфіні повідомили, що Україна отримала від Німеччини 200 млн євро грантової допомоги для підтримки внутрішньо переміщених осіб. Кошти будуть направлені на покриття витрат загального фонду держбюджету з виплати допомоги ВПО.

12 грудня лідери країн "Великої сімки" (Німеччина, США, Канада, Британія, Франція, Італія і Японія) зробили спільну заяву, в якій йдеться, що вони налаштовані змусити РФ заплатити за руйнування української критичної інфраструктури й притягнути Володимира Путіна до відповідальності.

Вас також можуть зацікавити новини: