Експерт назвав напрямки, на яких може прориватися ворог / фото ua.depositphotos.com

Москва може зібрати на території Білорусі від 50 до 70 тисяч військових. Вони необхідні будуть, щоб спробувати проривати кордон України.

"Варіант, про який говорив Головнокомандувач генерал Залужний, про те, що вони (росіяни – УНІАН) в Білорусі до лютого при гігантських зусиллях можуть зібрати 50-70 тисяч, тобто сформувати загальновійськову армію, і спробувати проривати наш кордон на якихось північних напрямках, цілком реальний. На Рівненському, Волинському, Житомирському напрямках. І то не з метою дістати до Києва, а з метою того, щоб відтягнути частину сил нашої армії на північ, щоб ми там почали оборонну операцію", - заявив військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, після цього окупанти можуть вдарити зі Сходу, але для цього необхідно мати близько 100 тисяч осіб. Він вказав, що всі військовослужбовці повинні мати підготовку не менше шести-семи місяців, а також їх необхідно забезпечити технікою і озброєнням.

Відео дня

"Щоб зробити глибинний прорив, потрібно, щоб всі 200 тисяч, про які говорив наш Головнокомандувач, ломанулися на Сумському напрямку. Ось тоді є шанс", – зазначив Жданов, відповідаючи на питання про прорив в Сумській області.

Крім того, він уточнив, що це угруповання доведеться розділити на три частини і забезпечити їх пальним, боєприпасами, свіжими людськими ресурсами.

"Перший ешелон - ударний, що прориває нашу оборону. Другий ешелон - розвиваючий наступ в глибині. І третій ешелон - резервний, що вводиться в бій, коли глибина досягає оперативної. Тобто 200-250 кілометрів – це перший-другий ешелон, і до 500 кілометрів – це третій ешелон", – пояснив експерт.

Також він вказав, що ні в Брянській, ні в Курській областях Росії не зафіксовано формування ударних угруповань – там немає навіть 30 або 50 тисяч, щоб спробувати прорвати український кордон.

Новий наступ на Україну - що відомо

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна усвідомлює ймовірність нового наступу Росії у 2023 році, адже Кремль ніколи не відмовлявся від цього.

При цьому в українській розвідці вказали, що Білорусь не готова до повноцінної участі у наземній операції проти України. Москва використовує білоруську територію як полігон для навчання, тренування мобілізованих, а також як базу для поставок озброєння.

У свою чергу генерал армії і колишній керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж вважає, що президент РФ Володимир Путін планує до Нового року захопити весь Донбас.

Вас також можуть зацікавити новини: