Експерт оцінив ймовірність російського теракту на Запорізькій АЕС / фото Енергоатом

Загроза теракту на Запорізькій атомній електростанції може бути цілком реальною, враховуючи російський теракт на дамбі Каховської ГЕС. Такий крок Кремля може наблизити реалізацію московського плану про санітарну зону.

"Росіяни використовують і ракети "Кинджал", і ракети Х-22 для того, щоб завдати найбільшої шкоди насамперед жителям мирних населених пунктів", - розповів військовий експерт, полковник ЗСУ Владислав Селезньов у коментарі ТСН.

При цьому він нагадав, що про загрозу ядерного теракту говорив і президент України Володимир Зеленський, що означає, що до цього потрібно ставляться серйозно. Крім того, експерт вказав, що подібний крок Кремля вписується в плани створити так звану санітарну зону на тимчасово окупованих територіях України 

Відео дня

"Це тактика "випаленої землі", яку в минулому столітті використовували гітлерівські нацисти. Зараз такі дії здійснюють "рашисти". Вони реалізують бажання Путіна створити так звану "санітарну зону", - підсумував Селезньов.

Підготовка російського теракту на Запорізькій АЕС - що відомо

21 червня глава ГУР Міноборони України Кирило Буданов заявив, що росіяни замінували Запорізьку АЕС, в тому числі ставок-охолоджувач.

22 червня президент Володимир Зеленський попередив, що росіяни можуть влаштувати теракт на АЕС. У свою чергу в МАГАТЕ заявили, що ставок-охолоджувач станції не замінований, але підтвердило мінування інших ділянок атомної станції.

Вас також можуть зацікавити новини: