Диверсія в Брянській області - маркер майбутнього наступу ЗСУ, зазначає Світан / скрін відео

У Російській Федерації останнім часом "голосно": на території прикордонних з Україною територій регулярно лунають "хлопки", а місцева влада повідомляє про диверсії, покладаючи провину за знищення об'єктів на ЗСУ.

Яскравим прикладом є Брянська область. Там 1 травня на залізниці здетонувала бомба: снаряд зніс з рейок важливий залізничний склад агресора.

За словами військового експерта Романа Світана, вибухи в Росії - це стандартний набір дій диверсійно-розвідувальних груп або партизанських загонів, які активізували свою діяльністю перед прийдешнім "наступом" ЗСУ та виконують певні завдання. 

"Завдання знищення військових об'єктів. Фактично все паливо росіяни везуть складами. Воно може використовуватися для руху військової техніки. Це в чистому вигляді військовий об'єкт", - пояснив він. 

Світан уточнив, що якщо по територіях РФ, найімовірніше, "відпрацьовують" партизани, то на території тимчасово окупованого Криму звуки вибухів - справа рук ЗСУ.

Вибух у Брянській області на 1 травня - деталі

Нагадаємо, що 1 травня зійшов з рейок потяг з нафтопродуктами і пиломатеріалами через вибух бомби (у складі було 60 вагонів). Про інцидент повідомив місцевий губернатор Олександр Богомаз. На місці події сталася пожежа. 

Пізніше в Росії заявили, що за диверсією стояв велосипедист з рюкзаком. Для його арешту місцеві силовики організували спецоперацію в Уницькому районі. Повідомлялося, що "організатор" вибуху був одягнений у все чорне. 

Вас також можуть зацікавити новини: