Експерт розповів про нові напади ворога / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти можуть піти в наступ на Україну одразу з двох напрямків - зі сходу та півночі. Перед росіянами поставили кілька завдань.

За словами керівника Центру військово-правових досліджень Олександра Мусієнка, загарбники прагнуть утримати тимчасово окуповані території України, а також зберегти сухопутний коридор до Криму. Крім того, російське керівництво може спробувати вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

"З огляду на мету окупантів можна припустити, що для того, щоб не давати українським військам концентруватися на півдні, загарбники будуть атакувати з півночі і сходу. Основний напрямок удару ворога може бути з району Білгородської та Курської областей Росії, щоб не розтягувати "плече" логістичних ланцюжків окупантів. Допоміжним напрямком може стати або Білорусь, щоб відтягнути наші сили і засоби, або безпосередньо південний напрямок – з району Мелітополя або Токмака. Це один зі сценаріїв, які можуть бути", - розповів експерт у коментарі "24 каналу".

Відео дня

При цьому він вказав, що завдання-максимум полягає в атаці та окупації великої частини України, але окупантам навряд чи вдасться досягти цієї мети.

"Є інший сценарій. Згідно з ним, ЗСУ прорве оборону ворога, то розподілить свої зусилля і розосередиться по всій лінії фронту – йому не вдасться сконцентрувати на якійсь окремій ділянці великі сили та можливості", - підсумував Мусієнко.

Новий наступ Росії на Україну - що відомо

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що "не сумнівається, що росіяни підуть у новий наступ".

У свою чергу глава МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що Кремль все ще планує окупувати всю територію України у січні-лютому.

При цьому аналітики назвали "вкрай малоймовірним" захоплення Києва під час нового наступу російських загарбників. В Інституті вивчення війни пояснили, що армія РФ деградувала, а українці врахували нюанси попереднього наступу.

Вас також можуть зацікавити новини: