Успіхи у росіян в наступальних діях мінімальні / фото wikimedia.org

Експерт з міжнародних питань Михайло Самусь розповів, чого очікувати від бойових дій на фронті до кінця цього року.

"Я би не став обмежуватися цим роком. Перехід у зимовий період буде змінювати характер бойових дій. Російські сили намагаються використати останні можливості перед настанням періоду дощів на Лимано-Куп’янському і Авдіївському напрямках, щоб створити умови для прориву фронту, для зміни акцентів на фронті. Тобто, змусити українських командирів перевести резерви з півдня і Бахмуту на північ і Авдіївський напрямок для того, щоби нейтралізувати ці загрози. Але, як видно, успіхи у росіян мінімальні. І це дозволяє з оптимізмом дивитися на подальший розвиток подій", - сказав він в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, Збройні сили України будуть продовжувати наступальні дії на Бахмутському напрямку і на Мелітопольському напрямку.

Відео дня

"Таким чином, є можливість подальшого прориву оборонних ліній. Наскільки глибоко буде прорвана російська оборона, звісно, залежить вже від конкретних дій. Але до надходження перших F-16 українські сили будуть намагатися максимально проломити ці оборонні лінії. Щоб, коли F-16 надійдуть на фронт, створити умови для виходу на оперативний простір і вже безпосередньо почати операцію для деокупації півдня – Запорізької і Херсонської областей", - додав аналітик. 

Війна в Україні - останні новини

На лінії фронту за добу відбулось майже 70 боєзіткнень, Сили оборони України відбили усі напади російських загарбників. Обстановка на сході та півдні України залишається складною. 

Біля міста Авдіївка Донецької області тривають запеклі бойові дії, прикордонники відбили штурми з боку російських загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: