Україна просить у західних партнерів винищувачі F-16 / REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зізнався, що не очікує швидких поставок винищувачів Україні.

"Я не очікую, що поставка винищувачів відбудеться найближчим часом, тому що це дуже складне завдання з точки зору логістики і техніки", - заявив він німецькій газеті Bild am Sonntag.

При цьому він додав:

Відео дня

"Тому ми говоримо, що навчання українських пілотів на західних винищувачах має розпочатися вже зараз, щоб, коли буде ухвалено рішення про постачання літаків, ми не витрачали час і багато місяців на навчання".

Бойові літаки F-16 та МіГ-29 для України - Актуальні новини

Як писав УНІАН, у Повітряних силах ЗСУ заявили, що винищувачі МіГ-29 від Польщі та Словаччини посилять боєздатність парку літаків, які зараз є у ВСУ. Разом з тим там додали, що у росіян в рази більше авіаційне угруповання, тому Україні зараз потрібна краща техніка, ніж МіГ-29. Наприклад, американські винищувачі F-16.

До цього президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава готова надати Україні винищувачі: "Та частина МіГ-29, яка залишилася в Польщі і яка зараз служить у наших Військово- повітряних силах, - ми готові передати ці літаки, і я впевнений, що Україна була б готова негайно їх використовувати".