ЗСУ відбивають атаки ворога на Донбасі / ВМС ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ не може розпочатися, допоки Україна не виконає завдання стратегічної оборони, розповів в ефірі телемарафону військовий експерт, генерал-лейтенант ЗСУ Ігор Романенко.

Йдеться про те, що українські захисники повинні зупинити просування противника, знищити якомога більше живої сили й техніки ворога і змусити РФ перейти до оборони. "Ці завдання поки ще не виконані", - зауважив Романенко.

З одного боку, додав Романенко, ЗСУ зосереджуються на виконанні саме цих завдань, з іншого - Україна формує стратегічні резерви для підготовки і здійснення контрнаступальних дій.

Відео дня

"З цього приводу почали зосереджувати якісь війська на Запорізькому напрямку. І ми бачимо, що там активізувались якісь дії, вибухи в районі Мелітополя, у районі Ростова-на-Дону. І це важливий симптом", - сказав він.

У майбутнього контрнаступу, зауважив генерал, може бути не один напрямок, а кілька: "Має бути не один (навіть якщо головний) напрямок, може бути другорядний. Для чого? Для того, щоб роззосередити зусилля противника… Іноді у ході боїв другорядний стає головним – і навпаки".

Резерви для контрнаступу ЗСУ повинні складати не менш як три корпуси по 20 тисяч бійців з відповідною технікою і підготовлених екіпажів. "Це дуже важка робота, і вона відбувається", - відповів генерал Романенко.

Контрнаступ ЗСУ – що відомо

Захід посилено споряджає українську армію перед весняним контрнаступом, тоді як наступ окупантів застопорився у боях на Донбасі.

За словами президента Чехії Петра Павела, в України буде тільки одна спроба контрнаступу, оскільки на більше у Захода не вистачить ресурсів.

Олексій Резніков заявив, що наступ російської армії в Україні йде повним ходом, але окупанти вичерпують свої можливості. Одна з причин - утримання бійцями ЗСУ Бахмута під своїм контролем.

Вас також можуть зацікавити новини: