Боєприпас застосували 13 лютого по цілі, яка знаходилася біля міста Кремінна / скріншот

Росіяни показали відео, на якому нібито присутні уламки інноваційної зброї Ground Launched Small Diameter Bomb (GLSDB). Про це повідомляє Defense Express. 

За даними російської сторони, боєприпас застосували 13 лютого по цілі, яка знаходилася біля міста Кремінна, що в Луганській області. 

На підтвердження того, що мова йде саме про GLSDB, росіяни продемонстрували характерний модуль рульових приводів, що знаходиться у хвостовій частині боєприпасу. Також на відео можна побачити крила модуля керування та планування.

Офіційних коментарів представників ЗСУ щодо застосування нового боєприпасу не поступало, однак слід нагадати, що ще у січні Пентагон підтвердив передачу Україні боєприпасів GLSDB.

Боєприпаси GLSDB - довідка

GLSDB являє собою бомбу GBU-39, встановлену на шасі, а саме - реактивні системи залпового вогню M270 та M142 HIMARS. У якості прискорювача виступають двигуни від старих касетних реактивних снарядів M26. Після того, як прискорювач виводить бомбу на велику висоту, вона відокремлюється і планує до цілі.

Дальність ураження GLSDB складає 150 км, що майже вдвічі більше дальності ураження снарядів GMLRS, які раніше отримала Україна. Серед ймовірних цілей нового боєприпасу називають логістичні шляхи, командні пункти, а також місця базування пускових установок ЗРК, оперативно-тактичних комплексів, та артилерії. 

Не тільки GLSDB

Раніше стало відомо, що Україна почала застосовувати проти росіян новий БПЛА-"‎камікадзе"‎ невідомого типу. Дрон побудували за аеродинамічною схемою "літаюче крило" та оснастили турбореактивним двигуном JetCat P400-PRO. 

Повідомлялося, що він має осколково-фугасну бойову частину, а дальність польоту може становити до 300 км. Наведення здійснюється через супутникову систему навігації.

Вас також можуть зацікавити новини: