16 серпня на авіабазі росіян в Криму прогриміли вибухи / скріншот

На авіабазі росіян у селищі Гвардійське під Севастополем у тимчасово окупованому Криму, де 16 серпня прогриміли вибухи, базувався змішаний авіаційний полк на бомбардувальниках Су-24 і Су-25. Удару по ній слід було очікувати.

Таку думку висловив журналіст, військовий експерт і головний редактор Defense Express Олег Катков в ефірі 24 каналу.

"Сценарій удару по цьому аеродрому існував, як і гіпотетично можливе знищення ще й аеродрому в Бельбеку, де базується окремий винищувальний полк", – вважає експерт.

Відео дня

На його думку, у цьому випадку логіка удару по зазначеній авіабазі окупантів зрозуміла, оскільки виводиться з ладу ворожа авіація:

"Першим був аеродром "Саки" у Новофедорівці, зараз – "Гвардійське". Дистанція між ними всього 30 – 40 кілометрів, тобто, швидше за все, працювала та ж система, що і по "Сакам".

Що ж стосується вибухів 16 серпня біля Джанкоя, то на думку Каткова, їх було неможливо заздалегідь передбачити або спрогнозувати.

Вибухи в окупованому Криму 16 серпня: що відомо

У вівторок вранці окупаційна влада Криму повідомила про пожежу на електростанції в Джанкойському районі. Пізніше стало відомо, що загоряння сталося в російській військовій частині в Азовському.  

Кремлівські пропагандисти додали, що внаслідок події пошкоджена також залізниця.

The New York Times з посиланням високопоставленого чиновника з України пише, що до вибухів у Джанкої причетний Елітний український підрозділ.

Вибухи були чутні і на авіабазі окупантів у селищі Гвардійське (Сімферопольський район). Очевидці, яких цитували росЗМІ, бачили чорний дим, що піднімався.