Що сьогодні відбувається у Херсоні? / фото прес-служба Офісу президента

Секретар ради нацбезпеки закликав херсонців, які виїхали з міста, не поспішати повертатися додому. Окрім того, що територія сильно замінована, є високі ризики того, що російські окупанти почнуть гатити з лівого берега Дніпра.

Як йдеться в сюжеті ТСН, покидаючи місто, росіяни пошкодили всі комунальні системи. Тому Херсон нині без світла, водопостачання та сталого зв'язку.

Окупанти, тікаючи з міста, частину інфраструктури зруйнували, а іншу - замінували. Й поки оператери відновлюють пошкоджені кабелі, а рятувальники розміновують станції мобільного зв'язку, зв'язок забезпечується терміналами Starlink.

У Херсоні після російської окупації немає світла, та, незважаючи на це, деякі магазини працюють. Окрім електроенергії, у місті немає й водопостачання - херсонці черпають воду з Дніпра. "Газу немає, води, тепла", - зізнається місцева жителька.

Окупанти зруйнували усі чотири лінії, які подавали живлення на Херсонщину. В обласному центрі зруйновані й ЛЕПи, і трансформатори. Енергетики працюють ледь не цілодобово. 

Нині у 300-тисячному Херсоні залишилося менше третини мешканців, вони запевняють, що усі незручності переживуть, аби бути вільними.

Звільнення Херсона: що відомо

Вас також можуть зацікавити новини: