Винищувачs F-16 серйозно вплинуть на хід війни, - Ігнат / US Air Force

Речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат наголошує, що літаки дуже серйозно змінять хід війни.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо того, що міністр оборони Естонії Ханно Певкур вважає, що літаки не змінять хід війни.

"Я б хотів посперечатися з усіма критиками цього питання щодо літаків. Змінять хід війни літаки і дуже серйозно змінять. Питання в тому, щоб ці літаки не були, власне, такі, чиї тактико-технічні характеристики будуть значно слабшими за російські", - зауважив Ігнат.

Відео дня

Він додав, що Україні потрібні сучасні літаки, які зможуть завоювати перевагу в повітрі. "І ряд інших чинників, які має багатоцільовий літак. Тобто F-16. Певні модифікації. Який може завдавати ударів по наземних цілях, по надводних цілях і по повітряних цілях. Плюс, захистити державу всередині від ракет та дронів", - сказав речник.

Так, на його думку, такі авіаційні комплекси, якими є багатоцільові літаки, зможуть суттєво вплинути на хід війни.

"Подивіться, скільки керованих авіабомб запускає противник. І за допомогою саме авіаційних комплексів, таких як F-16, ми зможемо припинити те, що робить Росія. А саме – відігнати російську авіацію подалі і прикрити з повітря наші наземні війська", - наголосив Ігнат.

Що передувало

Раніше Певкур заявив, що українській армії зараз потрібне будь-яке озброєння, проте потрібно розуміти, що одні літаки не змінять перебіг війни.

Водночас він зазначив, що оцінювати, яка зброя зараз потрібна українським захисникам, має Генеральний штаб ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: