Дрони "Міраж-532" гірші, аніж "Шахеди-136", поділився військовий експерт / скріншот

Новий іранські безпілотники "Міраж-532", які російські окупанти можуть використовувати проти українців, трохи гірші, аніж дрони-камікадзе "Шахед-136".

"Міражі" можуть подолати меншу відстань, аніж "Шахеди", а їхні бойові частини майже однакові, розповів військовий льотчик-інструктор, полковник запасу Збройних сил України Роман Світан в інтерв'ю УНІАН.

Співрозмовник додав, що "Міраж-532" такий же гучний, як "Шахед-136", і українські воїни зможуть його легко засікти у небі та ліквідувати. Експерт зазначив, що "Міражі" коштують у два рази дешевше, ніж "Шахеди". Світан вважає, що "Міражі" можна вважати "крилатими ракетами".

"Міраж-532" - це машина, яка трохи гірша "Шахеда-136". Вона йде на меншу відстань - десь кілометрів 400-450, а бойова частина приблизно така ж. Вона так само скрекоче, як і "Шахед", але коштом крил літакового типу у неї більша ефективна площа розсіювання, ніж у "Шахеда", тому її видно краще, ніж "Шахед" на екранах локаторів, її чути краще...", - підкреслив полковник ЗСУ.

Іранські дрони РФ використовує проти України - що потрібно знати

На початку квітня ЗМІ писали, що в Ірані показали новий безпілотник "Міраж-532". Цей дрон здатний нести до 50 кілограмів вибухівки і може перебувати у небі до 3 годин.

Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк попередила, що російська сторона може отримати від Ірану дрони "Міраж-532" і потім використовувати у війні проти України.

Варто зазначити, що РФ з осені минулого року почала активно використовувати проти української держави безпілотники "Шахед-136". Росіяни здійснили багато масованих атак дронами, є руйнування, жертви та постраждалі.

Українські воїни на нашій землі вже ліквідували 2 347 ворожих безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Довідка УНІАН. Безпілотник "Шахед-136" вперше був представлений у 2020 році. За одними відомостями, дальність польоту цього дрона становить 1 000 км, а за іншими - 2 000 км. Бойова частина безпілотника становить 50 кг. Вартість одного такого безпілотника - від 20 000 до 50 000 тисяч євро.

Вас також можуть зацікавити новини: