Арестович пояснив, що затримує початок контрнаступу ЗСУ / скріншот

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що головною перешкодою для початку контрнаступу Збройних сил України є не "зливи" інформації, а погодні умови. 

"Головна перешкода для контрнаступу – це зовсім не якісь "зливи", це нескінченні дощі, які йдуть в Україні. Щоб танк пішов, йому потрібно 30 см грунту, просохлого наскрізь до стану бетону. Це мінімум 2-3 тижні конкретної сонячної погоди", – пояснив Арестович в розмові з російським правозахисником і опозиціонером Марком Фейгіним, частину якої він опублікував в Telegram.

Екс-радник ОП наголосив, що зараз весна, і кут падіння променів сонця прискорить просихання грунту. Однак на це піде багато часу. Крім того, за прогнозом, дощі очікуються протягом ще близько двох тижнів. 

"Це довга історія. Погода тримає, тільки погода. Контрнаступ готовий на 90%, мені так здається", – резюмував він.

Контрнаступ ЗСУ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що український контрнаступ можуть почати не навесні, а влітку. При цьому він підкреслив, що Україна обов'язково звільнить всі окуповані території. 

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, в України напрацьовано кілька планів майбутнього контрнаступу, проте рішення про початок операції буде ухвалено в останній момент. Це рішення прийматиме Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Вас також можуть зацікавити новини: