У Харківській області на звільнених територіях вже почали працювати рятувальники й поліцейські / фото УНІАН, Андрій Марієнко

На звільнених територіях Харківщини вже почали працювати Національна поліція та Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов.

"Національна поліція та ДСНС вже зараз працюють на Харківщині на звільнених територіях, у Балаклії та інших населених пунктах. У першу чергу, ми будемо спілкуватись з громадянами, встановлювати деякі події. Нашим основним завданням наразі є збір доказової бази щодо військових злочинів для подальшої передачі до міжнародних судів", - розповів Смірнов.

Відео дня

За його словами, іншими важливими завданнями поліції та ДСНС є гуманітарне розмінування житлових зон та допомога постраждалим людям, які перебували в окупації.

Нагадаємо, у Харківській області українськими захисниками звільнено понад 20 населених пунктів, які тимчасово були окуповані російськими загарбниками.

Контрнаступ України розпочався наприкінці серпня. На нашій землі станом на 9 вересня вже ліквідували близько 51 900 супротивників.

Вас також можуть зацікавити новини: