Контрнаступу на Херсон наразі немає, каже Костенко / фото censor.net

На херсонському напрямку ситуація зараз така ж, як і була місяць тому, наступу Збройних сил України немає, йде придушення і знищення артилерії російських окупантів.

Про це розповів нардеп-"кіборг", учасник тероборони Миколаєва Роман Костенко, пише "Сьогодні".

"Кожен наступ має якусь глибину, оперативну або тактичну. Те, що відбувається зараз на півдні: наші війська героїчно тримають оборону по усій лінії фронту, ворог зупинений кілька місяців тому на кордоні Миколаївської області і відкинутий на рубіж Херсонської області, тільки на деяких ділянках є, ми трохи більше тримаємо Херсонської, ворог тримає Миколаївської, але в цілому приблизно лінія йде по межі Херсонської та Миколаївської області", - повідомив він.

Відео дня

За його словами, на південній ділянці фронту зараз йде ракетно-артилерійське протистояння.

"Тому утворюються настільки великі сірі зони, це проміжки між збройними силами РФ і нашими Збройними силами. І ось, як правило, ті війська, які знаходяться між артилерією, вони намагаються поступово весь час вести бойові дії для того, щоб вийти на кращі рубежі, ну для того, щоб краще тримати оборону", - пояснив боєць.

"Те, що зараз відбувається, що, мабуть, зараз називають наступом, це активні бойові дії, що відбуваються в сірій зоні. Ну наступ це трохи інше, має іншу мету, для нього потрібні інші сили і засоби. А ті, хто говорять про нього, мабуть, не розбираються в стратегічності цього і як це має відбуватися. Поки, як ми бачимо, ворог перевершує нас в артилерії, в техніці. Реально у них її багато. І ми там бачимо і відчуваємо, наші солдати відчувають, то для того, щоб наступати не людськими життями, а наступати правильно нам потрібно ще трохи накопичити сили, як я це бачу",- резюмував він.

Чутки про початок звільнення Херсона

Екс-нардепи Ігор Мосійчук і Віталій Купрій окремо один від одного заявили ввечері, 22 червня про нібито заняття українськими військовими чотирьох вулиць Херсона. Політики посилалися на свої "джерела". 

Своєю чергою радник глави ОП Олексій Арестович, коментуючи поширену екс-нардепами інформацію, заявив, що Банкова її "не підтверджує, не спростовує".

Згодом заступник міністра оборони Ганна Маляр порівняла екс-нардепів, які заявили про нібито заняття українськими військовими чотирьох вулиць окупованого Херсона, з маленькими дітьми. Вона підкреслила, що чутками про заняття ЗСУ окремих вулиць Херсона або перекидання зброї на окремі напрямки політики лише шкодять Збройним силам.