У Росії проблеми з "мобиками" / фото ua.depositphotos.com

Кожен четвертий мобілізований росіянин намагався або хоче покинути фронт. Вони готові втекти самостійно або організованими групами.

Про це в прямому ефірі телеканалу Freedom повідомив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов. Дані були отримані українською розвідкою з перехоплень дзвінків.

"Йдеться про самостріли і корупцію, щоб уникнути попадання в цю м'ясорубку, в яку Путін їх кидає. За перехопленнями, кожен четвертий частково мобілізований або думає, або збирається, або вже робив такі спроби", - розповів Юсов.

За його словами, в лікарнях, де лікуються окупанти, є окреме місце для росіян з самострілами. Представник ГУР додав, що деякі мобілізовані потрапляють у підвали.

"Ми знаємо, що ці підвали часто використовуються для незаконного затримання українських громадян, але величезна кількість людей в російських підвалах - це, власне, російські військовослужбовці. Вони не розуміють, навіщо їх Путін відправляє, куди відправляє... Вони збираються без навчання, обмундирування, амуніції та зброї. Загалом виконують роль гарматного м'яса. Росіяни сидять у російських підвалах. Ось так Путін, "Вагнер", Пригожин ставляться до своїх же громадян і людей - як до рабів", - підсумував Юсов.

Мобілізовані росіяни: останні новини

За даними ГУР, інформаційними ресурсами Українського державного проекту "Хочу жити", який дає можливість для окупантів здатися в полон, скористалися понад 1 мільйон 200 тисяч осіб, більшість з яких на території Російської Федерації.

Військовий експерт Роман Світан розповів, що в російської армії дуже багато дезертирів

Згідно з новим перехопленням СБУ, російське командування приховує причини загибелі "мобиков" перед новою хвилею мобілізації. Офіцери побоюються бунтів в армії.

Вас також можуть зацікавити новини: