Два КПВВ на Донбасі відновлять роботу / фото УНІАН

З 10 червня буде відновлено пропуск громадян через контрольні пункти в’їзду-виїзду "Станиця Луганська" та "Мар'їнка".

Як інформує Держприкордонслужба, за наказом командувача операції Об’єднаних сил, з 10 червня частково відновлюється пропуск осіб та транспортних засобів через лінію розмежування.

Зокрема у КПВВ "Станиця Луганська" (пішохідний) та "Мар’їнка" пропуск щоденно буде здійснюватися пропуск з 11.00 до 14.00. З міркувань безпеки за півгодини до завершення зазначеного часу допуск осіб на територію КПВВ для перетину лінії розмежування буде суттєво обмежений.

"Враховуючи регламентований час здійснення пропуску, пріоритет буде надаватись громадянам, що слідують з причин соціально-гуманітарного характеру, у разі наявності підтверджувальних документів, та особам, які слідують для складання зовнішнього незалежного оцінювання", - наголосили у відомстві.

Читайте такожКПВВ на Донбасі готують до відкриття після 10 червня

Для перетину лінії розмежування в КПВВ громадяни будуть допускатися із засобами захисту органів дихання. Одночасно у контрольних пунктах зможе перебувати така кількість осіб, що забезпечить дотримання соціальної дистанції.

"Крім того, громадяни, що слідують з тимчасово окупованої території України, будуть проходити безконтактний температурний скринінг тіла та опитування на предмет контактування з хворими на COVID-19. Варто врахувати, що ця категорія громадян (крім тих, хто прибуває для участі в ЗНО) буде пропускатись лише за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу "Дій вдома" або обсервації", - наголосили у ДПСУ.

Також у відомстві зауважили, що пропуск українською стороною особи не гарантує можливість перетинання нею лінії розмежування, адже нерідко проросійські бойовики повертали таких осіб. Аби не наражати себе та своїх близьких на небезпеку, ДПСУ рекомендує громадянам утриматися від перетину лінії розмежування без необхідності.

Як повідомляв УНІАН, контрольні пункти в’їзду-виїзду на Донбасі та адмінмежі з окупованим Кримом були закриті через карантин з середини березня.

Раніше повідомлялося, що КПВВ на лінії зіткненні у Донецькій та Луганській областях попередньо будуть закриті до 22 червня включно.