portsinfo.ru

У порт Маріуполя з Ростова прибув буксир Антей власності підсанкційної судноплавної компанії "Річка-Море".

Про це повідомляють дані сервісу з відстеження місцезнаходження суден Marine Traffic.

Судно такого типу може бути використано для буксирування баржі з краденим металом, що знаходиться в Маріупольському порту з моменту окупації. 

Відео дня

Раніше в Ростов вирушило щонайменше три судна, навантажених краденим в Маріуполі металом. Про всі свої крадіжки Росія розповідає у федеральних новинах.

Кабінет Міністрів України наприкінці серпня запропонував Раді національної безпеки і оборони ввести санкції проти підприємства "Керуюча компанія "Ріка-Море" і його керівника Геннадія Арустамова.

Нагадаємо, генеральний директор компанії "Метінвест" Юрій Риженков розповів, що росіяни крадуть сталь з заводів і портів в захоплених регіонах.  За його словами, сталь переправляється в Росію і потім продається на внутрішніх ринках або в країни Африки та Азії. Загальну суму збитку Риженков оцінив у $600 млн.

Раніше "Азовсталь" і ММК ім. Ілліча звернулися до офісу генерального прокурора з проханням відкрити кримінальне провадження проти російських окупантів, які крадуть металопродукцію з Маріуполя.

Підприємства також надали докази, які свідчать про те, що російські військові і підконтрольні їм терористичні угруповання вивозять з порту продукцію.

Незаконна експлуатація Маріупольського порту і вивезення металургійної продукції є злочином за законодавством України і грубим порушенням правил і звичаїв війни згідно з нормами міжнародного права.