Росія атакує Україну дронами Shahed / скріншот

Посилюючи атаки дронами Shahed, росіяни вирішили робити акцент не на якомусь окремому сегменті (енергетика, транспорт), у них намір бити по всьому одночасно, куди дістануть, у тому числі по військових об'єктах. Таку думку висловив військовий експерт Defense Express Іван Киричевський.

"Коли росіяни прописують собі цілі ударів по Україні, вони ставлять загальну - у цілому зменшити нашу здатність оборонятися. Не просто, щоб ми посиділи без світла або інших благ цивілізації, а щоб ми у принципі не могли захищатися. Для них Shahed - це саме такий інструмент", - сказав він.

За його словами, РФ використала усі екстремальні можливості, зокрема для атак по Києву:

"Факт у тому, що росіяни постійно намагаються підвищити градус і продавити протиракетний щит над Києвом. Їм, на щастя, це не вдається".

РФ атакує Україну дронами Shahed

Нагадаємо, тільки за цей тиждень в Україні знищили понад 100 дронів-камікадзе типу Shahed-131/136, повідомляв президент України Володимир Зеленський.

"Знищення кожного (дрона - УНІАН) - це врятовані життя людей і об'єкти інфраструктури", - зазначив він. подякувавши всім воїнам мобільних вогневих груп, льотчикам та інженерам Повітряних сил.

"Готуємо і подальше посилення ППО - про це вже домовилися. І майже на кожній моїй зустрічі з лідерами, майже у всіх переговорах звучить ця тема - тема ППО. Буде більше систем, більше захисту неба", - додав президент.

Вас також можуть зацікавити новини: