Росія накопичує ракети для ударів, попереджають експерти / скріншот

Очевидно, що Росія готується до ударів по Україні ракетами і дронами у зимовий період або після зниження температури нижче 0 °С, впевнений військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передає Oboz.ua.

"Країна-агресор не може собі дозволити регулярні удари крилатими ракетами у кількості, що забезпечує високий відсоток прориву ППО, а тому накопичує їх для планування системності ударів: або по кілька десятків (від 40 до 60), але з тривалими паузами, або обмеженим боєкомплектом (в середньому 10-15), але з більшою частотою", - зазначив він.

Що стосується дронів, то, на думку експерта, "накопичення БПЛА може становити 50 +/- 10-20% з урахуванням виробничого приросту".

Відео дня

Згідно з аналізом оглядача, російські окупанти скрупульозно накопичують крилаті ракети Х-101/55/555 і КРМБ "Калібр": "Для нанесення ударів по енергетичній інфраструктурі - з урахуванням їхньої дальності ураження, що охоплює всю територію України, але низькою ефективністю прориву ППО і високим відсотком їхньої втрати за рахунок перехоплення під час ударів".

Масовані атаки Росії - заява ГУР

Нагадаємо, у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що Росія накопичує ракети, і тому, треба серйозно ставитися до всіх повітряних тривог.

"Думати, що ракетні терористичні атаки Російської Федерації цієї зими проти української інфраструктури, і зокрема, енергетичної інфраструктури, припиняться, було б марним очікуванням. Це означає, що Україна готується і готуються наші сили протиповітряної та протиракетної оборони, і весь сектор безпеки України", - зазначив представник ГУР.

Вас також можуть зацікавити новини: