У бою загинув Михайло Балабан / фото Facebook надії Данилюк

На фронті у бою загинув український захисник, 29-річний воїн з Івано-Франківської області Михайло Балабан, який значну частину служби провів у найгарячіших точках.

"Неймовірно висока ціна нашої свободи. Знову і знову гинуть захисники України... Невимовне горе, відчай і нестерпний біль від чергової жахливої звістки, що надійшла у нашу громаду. 16 червня, захищаючи територіальну цілісність України, загинув наш воїн, ланчинець, Герой", - повідомила у Facebook селищний голова Ланчина Надія Данилюк.

За її словами, Михайло Балабан народився 8 жовтня 1993 року, і йому назавжди залишиться 29.

"Наш захисник з честю виконав обов'язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, Українському народу і державі. Сьогодні вся наша громада в невимовній скорботі низько схиляє голови, вшановуючи полеглого Героя. Висловлюємо співчуття родині Михайла Балабана у зв'язку із цією непоправною втратою", - додала Данилюк.

Втрати Росії в Україні - подробиці

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення загальні втрати Росії в Україні попередньо складають 219 тисяч 170 чоловік особового складу. За 16 червня ЗСУ ліквідували 670 російських окупантів та знищили близько 120 одиниць ворожої техніки та озброєння.

Також росіяни втратили 3 тис. 977 танків, 7 тис. 706 бойових броньованих машин, 3 тис. 834 артилерійські системи, 609 реактивних систем залпового вогню, 302 вертольоти, 3 тис. 364 безпілотники оперативно-тактичного рівня.