Між Зеленським і Залужним нібито виникли розбіжності / фото УНІАН

За інформацією ЗМІ, між президентом України Володимиром Зеленським і його найважливішим генералом Валерієм Залужним виникли розбіжності з приводу того, як чинити з Бахмутом Донецької області. В очільника держави й Головнокомандувача ЗСУ принципово різні погляди на перебування українських захисників у цьому місті.

Як повідомляє видання BILD, посилаючись на інформацію з кількох джерел в українському політичному керівництві, кілька тижнів тому Залужний рекомендував розглянути можливість виходу з Бахмута з тактичних міркувань. 

Український військовий аналітик, який побажав залишитися невідомим, сказав BILD: "Переважна більшість солдатів у Бахмуті не розуміє, чому місто утримується".

Відео дня

"Хоча російські втрати, як кажуть, значно вищі, багато українських солдатів також загинули при самовідданій обороні міста. Кажуть, що на цьому тлі Залужний наполягав на можливому виході з Бахмута на ранньому етапі", — йдеться в матеріалі видання.

Позицію Залужного поділяє, як стверджує BILD, більшість бійців, які утримують Бахмут. 

Опоненти такої точки зору кажуть, що при відході з Бахмута подібні бої відбулися б і в інших місцях. Мета полягає в тому, щоб не дати росіянам просунутися вперед і водночас завдати їм найважчих втрат.

Також видання наводить аргументи іншого українського військового аналітика: "Спочатку Бахмут був пасткою для росіян, тепер він став пасткою для нас. Вбиваємо їх у співвідношенні 1:7 (на кожного вбитого українця гине сім росіян, — УНІАН.) - це єдина військова причина утримувати Бахмут".

Ситуація в Бахмуті

Російські окупанти з літа 2022 року штурмують Бахмут, проте українські військовослужбовці тримають оборону міста-фортеці. Повідомляється про величезні втрати серед путінських військових. 

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ перебуватимуть у місті, поки це буде розумно.

6 березня Інститут вивчення війни повідомив, що військове командування України, ймовірно, ухвалило рішення про обмежене тактичне відведення військ на найгарячішій ділянці фронту - у Бахмуті. На такий крок воно нібито пішло через руйнування місцевого залізничного мосту, який пролягає через річку на північному сході міста.

Вас також можуть зацікавити новини: