Юрист пояснила, за яких умов військовозобов'язаних можуть затримати й доставити у ТЦК та СП / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com та Генштабу ЗСУ

Продовжується мобілізація в Україні, і військовозобов'язаним чоловікам (18-60 років) затримання загрожує у тому разі, якщо вони впродовж двох місяців не оновили облікові дані й були притягнуті до адміністративної відповідальності.

У такому випадку військовозобов'язаного під час зустрічі зі співробітниками поліції та представниками територіальних центрів комплектування та соцпідтримки можуть затримати й доставити у ТЦК, приводить слова юристка Орисі Швець "Новини.Live". "Проте потрібно врахувати той факт, що таке затримання відбувається лише за попереднім зверненням представників центрів комплектування до поліції", - підкреслила експерт.

Співбесідниця зазначила, що з 18 травня всіх військовозобов'язані мають мати при собі, зокрема, військовий квиток. Швець додала, що документи у громадян мають право перевіряти не лише працівники поліції, а й представники ТЦК та СП.

Відео дня

У центрі уваги мобілізація 2024 - новини, які варто прочитати

Кілька днів тому - 18 травня, набув чинності оновлений закон про мобілізаційні заходи в Україні. Згідно з документом, упродовж 60 днів всі військовозобов'язані, резервісти й призовники мають пройти звірку своїх персональних даних.

Кабмін вирішив, що, якщо ці категорії громадян не оновлять свої персональні відомості упродовж визначеного терміну, то їм почнуть надсилати повістки поштою. На думку українського воїна Романа Сініцина, українцям потрібно зрозуміти, що від росіян їх ніхто не врятує, окрім них самих. Захисник підкреслив, що необхідно захищати те, що є.

Вас також можуть зацікавити новини: