У нашій країні необхідно створити мобілізаційний резерв, який становитиме близько 1 млн осіб, вважає експерт / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

В Україні мобілізаційний резерв має становити близько 1 мільйона осіб, при цьому 500 тисяч мають проходити навчання на початку війни, а ще 700 тис. - підписати контракти, перебувати в резерві за спеціальностями, навчатися і мати необхідне екіпірування.

Таким чином люди будуть підготовлені, розповів військовий експерт Андрій Риженко в інтерв'ю УНІАН.

Співрозмовник додав, що йому не подобається, що зараз з України закритий виїзд 12 мільйонам чоловіків віком 18-60 років, незалежно від того, мобілізують їх чи ні.

Відео дня

"...На Заході зроблено інакше. Там визначено мобілізаційний резерв. Це люди, які в разі початку війни призиваються чи відразу для укомплектування і розгортання частин воєнного часу. Друга група резерву знаходиться для компенсації втрат", - зазначив експерт.

Риженко додав,що в нашій країні такий резерв має становити 1-1, 2 млн осіб.

"...Причому 500 тисяч - це люди, які приходять відразу на початку війни, а 700 тисяч знаходяться в резерві за спеціальностями. Але дуже важливо, щоб з цими людьми велася робота. Тобто вони укладають контракт, проходять навчання, у них вдома вже є необхідне екіпірування. Вони працюють за своєю цивільною спеціальністю, але у них є обов'язок раз на місяць два дні присвятити військовій службі...", - пояснив він.

Мобілізація в Україні 2022 - важливі новини

24 лютого РФ здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Того ж дня в нашій країні була оголошена мобілізація, і чоловікам від 18 до 60 років закрили виїзд. Деякі чоловіки можуть покинути територію країни, зокрема, спортсмени та водії, які перевозять гуманітарку.

Наприкінці жовтня начальник управління штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач говорив, що мобілізація в Україні може посилитися, якщо цього вимагатиме ситуація, яка склалася на фронті.

Горбач додав, що кожен центр комплектування та соцпідтримки (військкомат) має план щодо кількості спеціалістів, яких потрібно мобілізувати.

Вас також можуть зацікавити новини: