Експерт зазначив, що в Україні зараз складно рекрутувати велику кількість добровольців / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Генштаб

Україні потрібно набрати 300 тисяч осіб в Збройні Сили України. Рекрутувати стільки добровольців в нинішніх умовах вкрай складно.

За словами керівника програм безпеки Центру глобалістики Стратегія ХХІ Павла Лакійчука, рекрутинг працює і набір до певної бригади – це добре.

"Я пам'ятаю Югославію, Ірак. Україні потрібно було формувати фактично одну експедиційну бригаду для миротворчих сил. Це було престижно, в цю бригаду стояла черга фактично. Охочих було багато, вони рекрутувалися. Відвоювали в Югославії, поверталися, отримали своє УБД, звільнялися зі Збройних сил. Це добре, коли набір на бригаду, на дві,на три", - розповів експерт в інтерв'ю Radio NV.

Відео дня

При цьому він вказав, потрібно 300 тисяч чоловік для української армії.

"У заявах Безуглої (на жаль, доводиться згадувати) мова йде про те, що начебто Головнокомандувач озвучував середньомісячну потребу в особовому складі. Ну ось, спробуйте рекрутувати стільки добровольців, особливо в тих психологічних умовах, в яких ми зараз знаходимося", - зазначив Лакійчук.

Крім того, він нагадав, що у кожного громадянина України є обов'язки перед державою, в тому числі захист країни.

"Відкриваємо Конституцію, там у нас 12 основних прав, здається, право на роботу, право на здоров'я, право на життя. І ми так серйозно і потужно відстоюємо ці права, вимагаємо від держави чіткого дотримання наших прав. Але коли виникає питання про існування цієї держави, ось той розділ, де наші обов'язки, нам здається нелогічним. Це логічно, перепрошую за банальність", - підсумував керівника програм безпеки Центру глобалістики.

Мобілізація в Україні - останні новини

Міністерство оборони в листопаді запустило рекрутинг добровольців до лав ВСУ. Проект передбачає, що кожна людина може сам вибирати, де і на якій посаді служити.

Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов зазначив, що Україні потрібно значно більше солдатів, ніж можна рекрутувати добровольців. За його словами, Україні потрібно тримати чисельність Сил оборони на рівні 1,1 мільйона осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: