Мобілізація в Україні триває / t. me_V_Zelenskiy_official

Процедуру мобілізації в Україні планують удосконалити. Над поправками до закону зараз працює профільний комітет Верховної Ради. Про це заявив представник президента в парламенті Федір Веніславський в коментарі Укрінформу.

За його словами, в Комітеті з питань нацбезпеки і оборони відбулося засідання за участю всіх керівників вищого рівня, що відповідають за мобілізаційні заходи.

"З'ясували, чому виникають такі неправильні ситуації, наприклад, коли військовослужбовець був одразу направлений в зону бойових дій після призову на службу. Ці питання ми взяли на контроль. Такого точно більше не буде. Винні будуть притягнені до відповідальності", – заявив Веніславський.

Відео дня

Нардеп зазначив, що зараз комітет працює над вдосконаленою процедурою мобілізації. Серед іншого планують врегулювати питання видачі повісток внутрішньо переміщеним особам, які проживають не за місцем постійної реєстрації.

Мобілізація в Україні

У перші дні після початку повномасштабного вторгнення Росії українська держава почала масову мобілізацію чоловіків в армію. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, навіть через рік план мобілізації повністю так і не був виконаний. Армії не вистачає ряду фахівців.

В умовах мобілізації для України стала нормою масова видача повісток на вулицях. За словами військових чиновників, оскільки більшість військовозобов'язаних не з'явилися самостійно у військкомати з початком війни, повістки вирішили масово роздавати в громадських місцях.

При цьому військові підкреслюють, що повістки роздають в першу чергу для того, щоб людина прийшла до військкомату і актуалізувала свої облікові дані. Сам факт видачі повістки зовсім не означає, що людина відправиться на фронт.

Вас також можуть зацікавити новини: