Володимир Путін / фото REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін вважає, що в Україні готують операцію щодо силового вирішення ситуації на Донбасі.

Про це Путін сказав під час великої щорічної прес-конференції у Москві, яку транслювали на Youtube російські телеканали.

Президент РФ стверджує, що за президента Петра Порошенка "українська влада двічі зробила спробу за допомогою сили вирішити питання на Донбасі".

Відео дня

"Тепер нам кажуть: війна, війна, війна... Складається враження, що може готують третю військову операцію, і нас заздалегідь попереджають: не втручайтесь, не захищайте цих людей, втручаєтеся і захищатимете - нові санкції підуть. І готуються, можливо, до цього. Перший варіант, на який ми маємо реагувати і, думаючи про це, щось робити", - сказав Путін.

Читайте такожЗеленський висунув вимоги щодо ситуації на Донбасі

Другий варіант, за його словами, створення в Україні ""анти-Росії" з постійним накачуванням сучасною зброєю, з промиванням мізків населення".

"Ви уявляєте, як в історичній перспективі Росія має жити далі, весь час з огляду на те, що там відбувається, які нові системи озброєння поставлені, а потім під прикриттям цих нових систем озброєння підштовхнути радикалів і на вирішення питань на Донбасі збройним шляхом", - заявив Путін.

Також він зазначив, що не розуміє, навіщо країни Заходу підтримували створення Кримської платформи з деокупації півострова.

У зв’язку з цим Путін заявив, що РФ має думати про забезпечення своєї безпеки на найближчу перспективу.

Путін додав, що РФ прямо заявила західним країнам про те, що більше не має бути жодного розширення НАТО на схід.

Нагадаємо, під час цієї ж прес-конференції Путін не став гарантувати, що Росія не нападе на Україну. За його словами, це буде залежати від "забезпечення безпеки Росії".

Вас також можуть зацікавити новини: