Українські воїни знищили техніку РФ / фото Генштаб

Російські війська хочуть закріпитися на адміністративних кордонах Херсонської області. Також залишається високою ймовірність нанесення ракетно -авіаційних ударів по Україні з території Республіки Білорусь.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

З метою оволодіння ключовими населеними пунктами на Донеччині противник веде наступальні дії за підтримки артилерії і авіації.

Відео дня

Він зазначає, що для нанесення ракетно-бомбових ударів по цивільних та військових об'єктах в Донецькій області минулої доби залучалися три російські бомбардувальники Су-24 М. 

За його словами, основні зусилля російське командування зосереджує на формуванні наступального угруповання для ведення бойових дій у східній операційній зоні. 

"Метою наступу було, є і залишається встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей", - зазначив Мотузяник. 

За його словами, ворог перегруповується і намагається відновити боєздатність, щоб сформувати угруповання для наступу в Донецькому напрямку

"Зокрема, у визначені райони переміщуються підрозділи, виведені з Поліського та Сіверського операційних районів. Продовжується формування та перекидання на територію України додаткових російських резервів", - сказав речник Міноборони . 

Вас також можуть зацікавити новини: