Ситуація на півдні / фото instagram.com/libkos

На півдні ворог намагається проміряти щільність оборони Збройних сил України, але отримує гідну відсіч і деморалізованим повертається на свої позиції.

Про це повідомила начальник об’єднаного координаційного штабу прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону.

"Ворог намагається проміряти щільність нашої оборони, не полишаючи цих спроб. Це і диверсійно-розвідувальна група минулої доби, і цієї доби вони намагалися за допомогою мотострілецького взводу також пробратися через наші позиції. Але зазнали вогневої потужної відсічі і були змушені ретируватися", - сказала вона.

Відео дня

За словами Гуменюк, спроби проміряти щільність оборони ЗСУ окупанти роблять маленькими групами, оскільки зібрати активний склад великої потужності ворог не може.

"Такі вилазки для них є показовими, оскільки вони під загрозою своїх командирів висуваються вперед, але дуже маленькими групами. Оскільки зібрати активний склад великої потужності в них немає можливості. І отримавши таку відсіч, знову деморалізованими, переляканими і розгубленими повертаються на свої позиції, розповідаючи про те, що українці незламні", - додала вона.

Раніше повідомлялося, що в окупованих населених пунктах півдня російські військові розшукують своїх колег, які намагаються втекти з України.

Вас також можуть зацікавити новини: