Олександр Лукашенко і Володимир Путін / фото REUTERS

Якщо президент РФ Володимир Путін "дотисне" Олександра Лукашенка вступити у війну проти України, то армія Білорусі може сформувати ударне угруповання та почати активні бойові дії протягом місяця

Таку думку висловив відомий військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю ТСН.

"Для Лукашенка це дуже погана ситуація. Адже для нас це (можливий напад Білорусі) вже не буде несподіванкою. Ми будемо готові та не дамо зайти колонами, ми дамо бій прямо на кордоні", – упевнений він.

Відео дня

При цьому Жданов акцентував увагу на тому, що Лукашенко зараз дуже активно шукає підтримки у Заходу:

"Лукашенко почав активні дії пошуку шляхів відступу для себе. Він шукає, хто на Заході стане його довіреною особою в переговорах із західними країнами... крім того, вони оголосили, що з 20 червня Білорусь готова допустити на свою територію іноземних спостерігачів. Особливо, із західних країн. Це дуже такий показовий жест".

Нагадаємо, на думку Жданова, Путін збирається з візитом до Білорусі, щоб "дотиснути" Лукашенка вступити у війну проти України:

"Це єдина мета, заради якої Путін їде до Мінська. Очевидно, він зрозумів, що викликами "на килим" у Кремль Лукашенка не уламати. І кожен раз Лукашенко, коли їде до себе додому, там він відчуває себе, як риба у воді. І тому Путін їде дотискати".

Вас також можуть зацікавити новини: