Зараз українська сторона на протяжності 150 км Запорізького фронту проводить дії на 5 напрямках / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець дав коментар щодо повідомлень Інституту вивчення війни про призупинення контрнаступу ЗСУ та публікації The Wall Street Journal, що українське командування переглядає тактику, тому зупинило наступ.

Експерт в етері Еспресо зазначив, що ЗСУ застосовують особливу тактику.

"Мені здається, що ці публікації не зовсім відповідають реальності. Зараз українська сторона на протяжності 150 км Запорізького фронту проводить дії на 5 напрямках. Впродовж тижня ротними групами були здійснені дії, які виявили особливості російської оборони. Дії на широкому фронті не дозволяють противнику визначити напрямок основного удару ЗСУ, але примушують його підтягувати резерви з другої та навіть третьої лінії оборони. Ці резерви потрапляють під наш вогонь артилерії. Ця тактика наших дій на широкому фронті буде зберігатися певний час", - сказав Згурець.

Відео дня

Він додав, що проходження ворожих мінних полів потребує особливої тактики. Бо, проходячи мінні поля, ми робимо зупинки вузькими колонами, а ворог у той час підіймає гелікоптери з метою атакувати колони, які зупинилися.

"Відповідно, зараз навантаження на нашу сторону полягає у тому, щоб знищувати артилерію противника, яка загрожує нашим наступальним діям, знищувати гелікоптери, також активно працюють інженерні підрозділи – всі ці процеси відбуваються по всій ділянці фронту у різних ступенях інтенсивності. Якщо згадати вибиття противника з Херсонського напрямку, тоді такі дії тривали близько двох місяців. Зараз ми маємо набагато щільнішу оборону противника, тому тривалість наступальних дій буде достатньо значною", - пояснив Згурець.

Ситуація на фронті

Як повідомляв УНІАН, минулої доби українські захисники та захисниці ліквідували ще 630 російських окупантів та кілька десятків одиниць ворожої техніки та озброєння. Загалом на війні в Україні Росія втратила близько 220 тис. 450 військових та найманців.

За даними британської розвідки, у ці дні російська армія зазнає найбільших втрат від часу пікових боїв за Бахмут у березні цього року. Особливо запеклі бої наразі тривають в Запорізькій області.