В українській армії вказали на нову "фішку" ворога у Донецьку / фото Вадим Лях

У російських окупантів в Україні тепер є нова "фішка" - після того, як наші воїни завдають удари по артилерії супротивника чи по його оперативних базах у захопленому бойовиками так званої "ДНР" Донецьку, місто одразу ж посипають мінами-"пелюстками".

Після цього відразу набігають усілякі блогери та воєнкори з псевдореспубліки й починають кричати  про звірства української сторони, йдеться на каналі СтратКом ЗСУ у Telegram.

"…Насправді, це несамовита спроба русні інформаційно перебити винищення складів окупанта високоточними типами озброєнь. А тим часом, ми продовжимо!!!" - зазначається у повідомленні.

Відео дня

Нагадаємо, навесні 2014 року РФ вдерлася на українську територію після того, як в нашій країні владу втратив проросійський президент Віктор Янукович.

Росія захопила Крим та підтримала бойовиків, які на частині Донецької та Луганської областей створили так звані "ДНР та ЛНР". Донецьк знаходиться під владою бойовиків з 2014 року.

Рано вранці 24 лютого 2022-го російські війська здійснили повномасштабне вторгнення в Україну. Україну у боротьбі з окупантами підтримали низка країн світу, зокрема, США надали високоточне озброєння - реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Довідка УНІАН. "Лєпєсток" - це протипіхотна фугасна міна натискної дії, яку було вироблено у СРСР й прийнято на озброєння радянської армії. Ця міна - майже точна копія американської BLU-43/B (кодова назва "Dragontooth").

Вас також можуть зацікавити новини: