Харків потерпає від обстрілів окупантів / Скріншот

Почалася нова доба протистояння українських захисників російським загарбникам. Розповідаємо хроніку війни в Харкові сьогодні.

Онлайн-трансляція того, що відбувається в Харкові та області у вівторок, 3 травня:

21:25 Під селом Байрак на Харківщині українські захисники з ОУВ "Слобода" знищили три БМП окупантів, повідомив волонтер Роман Донік.

Відео дня
Що зараз відбувається у Харкові: головні новини за 3 травня

19:59 Вечірнє Звернення Ігоря Терехова.

19:27 РФ перемістила під Ізюм батарею важких мінометів "Тюльпан" та підрозділ зі "Смерчами", повідомляє Генштаб ЗСУ. Окупанти ведуть наступальні дії у напрямку Ізюм – Барвінкове, але зазнають втрат. За даними ГШ, "Тюльпани" та "Смерчі" російські підтягнули для підтримки наступальної операції. На тимчасово зайнятих територіях Харківської області окупанти продовжують фільтраційні заходи. Для цього додатково залучає підрозділи Росгвардії.

19:02 Селище Молодва поряд зі Старим Салтовом звільнили наші захисники!

18:50 Генштаб ЗСУ, 18:00, 3 травня

▪️На Слобожанському напрямку ворог діє угрупуванням зі складу 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу, берегових військ балтійського та північного флотів. Продовжує завдавати авіаційних ударів та обстрілювати з артилерії місто Харків.

▪️На Ізюмському напрямку противник, силами окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу; 29-й, 35-й, 36-й загальновійськової армії та 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ веде наступальні дії у напрямку Ізюм — Барвінкове. Страждає.

18:38 Поліцейські опікуються харків'янами, які залишилися у місті попри щоденні бомбардування.

Що зараз відбувається у Харкові: головні новини за 3 травня

18:12 Харківська область отримала ще п'ять автомобілів екстреної медичної допомоги та спеціальне обладнання для порятунку людей. Його передали організації з Німеччини, Литви та благодійні фонди України "Вільна країна", "Центр громадських ініціатив" та "Відродження України".

Що зараз відбувається у Харкові: головні новини за 3 травня

17:43 Тигра на ім'я "Банзай" не можу евакуювати з екопарку через його вік та хвороби. В екопарку залишаються волонтери, які доглядають тигром — Фельдман.

17:22 Олег Синегубов про сьогоднішній обстріл парку міста. Сьогодні російські орки вкотре обстріляли центр Харкова. Під вогнем орків виявились виключно цивільні об'єкти, рятувальники Харкова ліквідували пожежу. Поранення від обстрілу отримала місцева мешканка. Постраждали магазини, гаражі та навіть дитячі атракціони у міському парку. Закликаю харків'ян залишатися наскільки можна в укриттях. Ворог підступний. Навіть у разі відсутності сигналів повітряної тривоги виходити без необхідності укриття може бути небезпечно. Незважаючи на все, Харкова обов'язково вистоє! Україна переможе!

16:33 Північ Харківщини була окупована у перші дні повномасштабного вторгнення в Україну. Харків'янка Діана Курило розповіла, як її батьки виживають в окупованому селі Циркуни і чому українці досі не можуть звідти вибратися.

15:24 Харків. Наслідки чергового обстрілу рашистами парку Горького.

15:19 Комунальні служби оновлюють розмітку містом.

Що зараз відбувається у Харкові: головні новини за 3 травня

15:17 Один день із життя 228-го окремого батальйону територіальної оборони міста-героя Харкова.

13:54 Російські війська продовжують обстрілювати центр Харкова, постраждав один із міських парків. Жителів районів Павлового Поля та Олексіївки просимо терміново спуститися в укриття і не покидати їх без нагальної потреби протягом усього дня.

13:42 Харківщина отримала ще 5 автомобілів "швидкої". Авто екстреної медичної допомоги, а також спеціальне обладнання для порятунку людей передали організації з Німеччини, Литви та благодійних фондів України "Вільна країна", "Центр громадських ініціатив" та "Відродження України".

Що зараз відбувається у Харкові: головні новини за 3 травня

13:25 Вибух у Харкові!

13:22 Загроза артобстрілу у Харкові та Харківській територіальній громаді. Всі в укриття!

13:15 Минулої доби гуманітарну допомогу отримали 15 громад області. 2 травня з обласного логістичного центру передали понад 118 тонн продуктів харчування для жителів Харківщини. Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, минулої доби гуманітарну допомогу відправили у Мереф’янську, Пісочинську, Малоданилівську, Сахновщинську, Височанську, Слобожанську, Чугуївську, Золочівську, Дергачівську, Олексіївську, Люботинську, Безлюдівську, Валківську, Південноміську, Первомайську громади.

12:54 В ніч на 3 травня російські окупанти знову обстріляли Золочів з боку тимчасово захопленої Козачої Лопані. Знищений будинок підприємця, згоріла худоба. Обстріли сіл громади тривають.

10:41 Статистика наслідків російського вторгнення до Харківської області:

Що зараз відбувається у Харкові: головні новини за 3 травня

10:32 Евакуація з Харкова: як виїхати з міста 3 травня.

10:29 За добу Харків обстріляли тричі. У Харківському районі є загиблий, троє людей поранені в області, повідомив керівник ОВА Синєгубов.

10:14 Одинокий дідусь із Харкова відмовився від евакуації. На своїх дверях він залишає аркуш із позначками, що прожив ще одну ніч. Як же боляче усвідомлювати те, що відбувається через розв'язану росію війни.

Що зараз відбувається у Харкові: головні новини за 3 травня

10:02 Патрульна поліція повідомляє, що на дорогах міста Харкова встановлені додаткові перешкоди! Вони позначені відповідними знаками та попереджувальними стрічками. Будьте пильними та обачними, неухильно дотримуйтесь встановленої та безпечної швидкості руху, правил маневрування, безпечної дистанції та інтервалу.

Що зараз відбувається у Харкові: головні новини за 3 травня

09:52 Професор Військового коледжу армії США Роберт Е. Гамільтон розповів про смертельну вразливість техніки росії, перекинутої в Україну.

Що зараз відбувається у Харкові: головні новини за 3 травня

09:28 Коротко про ситуацію на Харківщині станом на 3 травня:

За минулу добу російські окупаційні війська завдали по Харкову 2 удари із реактивних систем залпового вогню та здійснили 1 артилерійський обстріл. Від вогню постраждали цивільні об’єкти на Північній Салтівці. У Харківському районі через ранкові обстріли виникла пожежа на одному з підприємств. Фабрика на період воєнного стану не працювала, приміщення зазнали значних руйнувань. На жаль, загинув 46-річний працівник, який на час обстрілів перебував на території. По області окупанти протягом доби обстрілювали Золочів, Барвінкове, Дергачі, Чугуїв. За добу на Харківщині 3 поранених: Харків - 2 особи, Чугуївський район - 1 людина. Також медики надають допомогу жителям населених пунктів, звільнених від окупантів.Активні бойові дії тривають в Ізюмському напрямку. Підтримуємо наші ЗСУ, вони мужньо обороняють позиції та не пропускають ворога, який робить постійні спроби атак.

04:00 Військові ЗСУ контратакували російські війська поблизу Харкова, відкинувши їх на 40 км від міста. Про це повідомляє репортер Foreign Policy Джек Дейтч, посилаючись на джерела у Пентагоні. Війська РФ планували захопити Харків та утримувати його, щоб просунутися далі на Донбасі.

Що зараз відбувається у Харкові: головні новини за 3 травня

03:02  У Харківській області після російських окупантів у населених пунктах залишаються руїни та зруйновані інженерні комунікації. На звільнених територіях зруйновано 90% приватних будинків. Про це заявив голова Харківської ОВА Олег Синегубов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські окупанти обстріляли з артилерії ОТГ на Харківщині, загинула жінка.

Вас також можуть зацікавити новини: