Що сьогодні відбувається у Харкові? / фото facebook.com/MNSKHARKIV

Ситуація у Харкові та області складна, там Російська Федерація регулярно завдає ударів, унаслідок чого зруйновано багато житлових будинків.

Онлайн-трансляція подій у Харкові та області у понеділок, 2 травня, на тлі повномасштабного вторгнення РФ:

21:03 Селище Слатине досьогодні потерпає від обстрілів російських окупантів. З 6,5 тисяч людей, які жили тут до вторгнення, зараз залишилося менш як 200 мешканців. Через постійні обстріли житлові будинки, крамниці, інша цивільна інфраструктура зазнали жахливих руйнувань. Будівлю вокзалу, що пережила Другу світову війну і німецьку окупацію, знищили російські окупанти. Заможне селище ворог перетворив на майже суцільні руїни. Зараз у Слатиному немає газу, води, електрики, перебої зі зв'язком. Серед мирних жителів Слатиного є загиблі, багато отримали поранення.

Відео дня

20:41 Повітряна тривога у Харкові та області! Всі в укриття!

19:16 Генштаб ЗСУ, 18:00, 2 травня:

На Слобожанському напрямку угруповання ворога зі складу 6-ї загальновійськової армії, берегових військ балтійського та північного флотів продовжують обстріли міста Харкова. На Ізюмському напрямку тривають наступальні дії противника у напрямках Ізюм – Барвінково та Ізюм – Слов’янськ. Для посилення угруповання окупанти здійснюють переміщення до визначених районів підрозділів ствольної та реактивної артилерії.

17:48 У Харкові з 2 травня змінюється час комендантської години — із 21:00 до 6:00, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. У цей час заборонено пересуватися містом пішки та транспортом.

17:32 Поліція Харківщини провела слідчі дії на окружній, де два місяці лежали трупи окупантів.

17:13 За добу на поштові пункти видачі та громадам області передали понад 57 тонн гуманітарної допомоги. Вже два місяці обласний логістичний центр цілодобово працює над забезпеченням жителів Харківщини необхідними продуктами та засобами гігієни.

16:38 Повітряна тривога у Харкові та області!

16:26 Російські окупанти в Ізюмі відмовляються йти у бій — перехоплення СБУ.

15:18 Харківські рятувальники демонтували небезпечні плити у харківській лікарні, яку російські окупанти обстріляли 30 квітня.

13:37 Телеведучий Дмитро Комаров зняв Харків із дрону та показав масштаби руйнувань після обстрілів армії РФ.

12:46 Життя на Північній Салтівці Тут лишилися десятки людей, які не хочуть їхати. Варять суп на багатті для всього двору, прибирають шибки та уламки. Фото: Кирило Гончар.

12:34 Терехов про ситуацію з паливом у Харкові. Бензин та дизель на заправках є, запаси поповнюватимуться найближчим часом.

12:27 У Харкові відновлює роботу один із відділів РАГС  Відділ державної реєстрації актів громадського стану, розташований на вул. Плехановській, 73, відновлює роботу у вівторок, 3 травня. Про це у своєму відеозверненні повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов. За його словами, незважаючи на те, що це районний відділ, обслуговуватиме він мешканців усіх районів міста.

11:53 У Харків евакуювали близько 1 тис людей зі звільнених у Харківській області сіл – Ігор Терехов.

10:33 У Харкові триває підготовка до нового опалювального сезону. Внаслідок ворожих обстрілів у Харкові 24 котельні та 36 теплових пунктів отримали пошкодження різного ступеня тяжкості. Як повідомили у КП "Харківські теплові мережі", цього року підготовка до нового опалювального сезону буде масштабною, оскільки через значні руйнування низку об'єктів доведеться відновлювати фактично наново. У той же час деякі котельні, незважаючи на значні зовнішні пошкодження, продовжують працювати.

9:42 Проводи в останній шлях жертв обстрілу у Покотилівці у місцевому парку Слави.

9:25 Українські воїни працюють – ворожі танки горять

▪️На Харківщині під час проведення розвідувальних заходів воїни Руху опору Сил спеціальних операцій виявили скупчення техніки окупантів. Артилеристи відпрацювали. І ось результат: знищено танк Т-90, танк Т-80БВМ, МТЛБ. Ще один МТЛБ – пошкоджено.

▪️Також влучним попаданням було уражено бліндаж противника. Втрати серед особового складу ворога уточнюються.

9:20 Військовий експерт Defence Express: ЗСУ можуть створити котел для росіян під Ізюмом!

06:57 Укрзалізниця опублікувала графік додаткових евакуаційних потягів із Харкова на п’ятницю, 2 травня:

  • 08:30 753 Харків-Пас – Львів;
  • 18:53 2/1 Харків-Пас – Івано-Франківськ;
  • 19:27 795/796 Харків-Пас – Дніпро;
  • 21:16 164/163 Харків-Пас – Київ-Пас.

06:43 Повідомляється, що пожежа сталася у Шевченківському районі Харкова після ворожого обстрілу. Можливо, було 2-3 вибухи. Горіла багатоповерхівка та машини у дворі.

06:11 Вночі місцеві Telegram-канали повідомляли про вибухи у Харкові. В одному з районів міста почалася пожежа після "прильоту".

фото t.me/truexanewsua

03:58 В офісі омбудсмена заявили, що російські окупанти залякують та примусово вивозять мешканців міста Куп'янськ Харківської області та сусідніх населених пунктів до Росії. Крім того, окупанти поширюють фейкову інформацію про нібито захоплення Харкова й інших міст.

Раніше радник глави офісу президента Олексій Арестович заявив, що Збройні Сили України завдали удару по командних пунктах російської армії в Харківській області. За попередньою інформацією, знищено кілька сотень окупантів. 

Вас також можуть зацікавити новини: