Російських мобілізованих відправляють в Херсонську область для вуличних боїв, щоб вони довше залишалися живими, вважає полковник ЗСУ / фото "суспільне"

Мобілізованих росіян військове командування РФ відправляє в тимчасово окуповані міста Херсон і Берислав Херсонської області для використання в режимі вуличних боїв, оскільки вони не готові воювати саме на лінії фронту.

Життя людини, яка не вміє воювати, довше в міських умовах, аніж у полі, розповів військовий льотчик-інструктор, полковник Збройних сил України в запасі Роман Світан в інтерв'ю російській журналістці Юлії Латиніній.

Експерт зазначив, що на лінії фронту в основному ліквідують мобілізованих, оскільки вони не готові воювати там.

"Чому, до речі, може бути, і прийняло рішення військове командування росіян мобілізованих відправляти в той же Херсон, Берислав в режимі вуличних боїв використовувати. Тому що дуже легко навчити людину, в принципі, просто поводитися з автоматом - вистачить... відстріляти три ріжки, щоб вона зрозуміла, з якого боку натискати і... в яку сторону направляти автомат. А тут вже, в місті, легко все-таки сховатися...", - сказав полковник.

Ситуація в Херсонській області під час війни з Росією - найважливіше

Наприкінці серпня армія України пішла в контрнаступ на різних напрямках. Зокрема, у Херсонській області станом на 21 жовтня вже звільнено 88 населених пунктів.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) попередив, що супротивник здатен атакувати Каховську гідроелектростанцію, звинуватити в цьому Київ, а потім використати повінь, що виникла, для прикриття свого відступу з частини Херсонської області.

Начальник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк говорила, що в Херсоні вороги ведуть активну підготовку до вуличних боїв.

Пізніше очільник Міноборони України Олексій Резніков сказав, що супротивникам небезпечно для життя залишатися в Херсоні і вести вуличні бої з нашою армією, оскільки шляхів відступу не буде - у місті ЗСУ контролюють всі мости через Дніпро.

Довідка УНІАН. 21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про старт мобілізації військових, яких відправили в запас.

Глава Міноборони Росії Сергій Шойгу говорив, що мобілізувати планували близько 300 тис. осіб. У росЗМІ з'явилася інша інформація - журналісти повідомили про плани мобілізувати понад 1 млн росіян. РФ почали масово покидати чоловіки.

Пізніше не раз з'являлися відомості, що мобілізували людей без військового досвіду, з поганим станом здоров'я і без підготовки відправляли на фронт.

За офіційними даними російської сторони, упродовж першого місяця путінської мобілізації ліквідовано 26 громадян РФ, а ще щонайменше 30 осіб навіть не доїхали до фронту живими.

Вас також можуть зацікавити новини: