Місцеві жителі виходять на мітинги проти окупації / фото REUTERS

Розпочалась нова доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам. Херсон наразі тимчасово перебуває під окупацією РФ.

Ситуація в Херсоні у п'ятницю, 6 травня, – трансляція нижче:

21:01 9 травня херсонці збираються вийти на мітинг за Україну. Організатори мітингу пропонують вдягнути синьо-жовтий одяг, взяти державну символіку, і всюди розвішувати жовті стрічки.

Відео дня

20:47 Арестович розповів про ситуацію на фронтах і попередив, що брифінги на Банковій тепер проводитиме рідше - раз чи два на тиждень. Частіше - якщо цього вимагатиме оперативні обставини.

18:55 У Новоолексіївці та Генічеську окупанти викрадають активістів та людей, які брали участь у цивільній блокаді Криму або служили в АТО. Постпред президента у Криму каже, що окупанти діють за "кримським" сценарієм 2014 року.

17:55 Україна і Росія 6 травня провели черговий обмін полоненими: на батьківщину повернувся 41 українець, – Верещук.

17:15 На Херсонщини "у підвалах" знаходиться близько півтисячі людей, їх катують - Ташева.

15:54 2 100 жителів Високопілля, Архангельського та Князівки пішки та на власному транспорті змогли вирушити в бік Дніпропетровської області. Ті, хто залишився, потребують евакуації та гуманітарної допомоги - оперативна інформація Херсонської ОДА станом на 6 травня.

15:33 У Херсоні знову пропав мобільний і домашній інтернет. Наразі працює лише Київстар.

12:30 Центр протидії дезінформації звернувся до мобільних операторів за роз’ясненнями про втручання військовими РФ в роботу мобільного зв’язку та прослуховування розмов абонентів на тимчасово окупованій території Херсонської області. За даними прес-служби одного з мобільних операторів, ця інформація не відповідає дійсності.

11:54 Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко: "Українські піхотинці — наші мужні, незламні захисники та захисниці — боронять наш народ, несуть мир та спокій в кожну домівку та з кожним кроком наближають Україну до перемоги! Вітаємо з Днем піхоти! Слава героям!"

11:42 Фахівці АТ "Херсонгаз" відремонтували пошкоджений розподільчий газопровід у Чорнобаївці. Постачання палива відновлено у п'яти домоволодіннях, - Херсонська міська рада.

11:37 Свіжа карта ситуації на Сході України від європейських військових експертів ▪Українська армія проводила контрнаступ у районах Харкова, Ізюму та Херсона. Подробиці та ступеня успіху цих наступів поки що не зрозумілі. ▪️У свою чергу окупанти вступили в бій з ЗСУ в районі Старого Салтова (на схід від Харкова). ▪️ Як і раніше, армія Росії продовжувала спроби оволодіти Рубіжним і Попасною, активно обстрілюючи ці райони.

11:07 У Крутому Яру біля Чорнобавки через обстріл немає електрики, воду подають лише кілька годин на добу.

Як повідомили на сторінці Чорнобаївської сільради у соцмережі, 5 травня нових руйнувань житлових будинків у Чорнобаївці не було.

🔸У с. Крутий Яр унаслідок нічних обстрілів пошкоджено вікна у будинках, виявлено залишки снарядів у дворах домогосподарств. Село досі залишається без електропостачання. Для запуску електронасосу для забезпечення мешканців водою кілька годин на добу використовується бензиновий генератор. Мобільного зв'язку майже немає.

З Чорнобаївки сільрадою передані продукти харчування (крупи, мука, консервація) для мешканців села.

10:56 Жителі окупованого Херсона та Нової Каховки мають намір вийти на мітинг на підтримку України у День перемоги. Про це повідомив місцевий кореспондент в ефірі телемарафону UA разом.

9:50 Російські військові та їхні посіпаки намагаються створити систему обласних департаментів, використовуючи приміщення та ресурси комунальних підприємств Херсонської обласної ради - перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

9:35 Станом на 09:00 06.05.22 із Херсона:

◾️рух через Даріївку закрито

◾️рух через Олешки дозволено, - повідомляє Автостанція.

9:16 Поточна оперативна ситуація на півдні України ОК "Південь". Миколаївська та Херсонська область.

02:51 Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко зазначає, що на Херсонщині російські окупанти намагаються підкуповувати та залякувати місцевих жителів. Нині в області окупанти та їхні колаборанти зайняті підготовкою до 9-го травня. 

Раніше викрадений російськими окупантами екс-мер Херсона Володимир Миколаєнко зіпсував інтерв'ю пропагандистам. Кремлівський рупор намагався змусити його визнати головнокомандувача УПА Романа Шухевича нацистом, але не вийшло.

Вас також можуть зацікавити новини: