Володимир Путін не хоче втратити авторитет, тому не наказує загарбникам залишити Херсон, вважає "кіборг" / скріншот

Президент РФ Володимир Путін не наказує російським окупантам покинути тимчасово окупований Херсон, щоб не втратити авторитет.

Росія втрачає своїх людей лише через політичні амбіції власного лідера, розповів Роман Костенко - нардеп, захисник Донецького аеропорту ("кіборг"), який і зараз боронить Україну, в інтерв'ю головреду видання "Гордон" Олесі Бацман.

За його словами, супротивник досить ресурсний, і він покине Херсон лише тоді, коли українські воїни створять для нього такі умови.

Відео дня

"Путін не дає команди відійти їм (загарбникам - Ред.) із Херсона, для нього це втрата авторитету, тому він жертвує своїми солдатами для того, щоб утримати правобережний плацдарм. Тому що з військової точки зору він для росіян досить невигідний", - стверджує "кіборг".

Яка ситуація в Херсонській області під час війни з РФ - найважливіші новини

Армія України наприкінці серпня пішла у контрнаступ на низці напрямків. За відомостями Офіса президента, станом на початок жовтня на півдні нашої держави від загарбників звільнили 2 400 квадратних кілометрів.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що окупанти можуть відступити з Херсонської області, але для прикриття свого відступу здатні атакувати Каховську гідроелектростанцію й спровокувати повінь. 

Супротивник стверджував, що українська сторона готує "атаки" проти цивільних і навіть проводив масову "евакуацію", під час якої вивозили не лише людей, а навіть пам'ятники. За даними Головного управління розвідки Міноборони України, ворог може здійснити провокаційні обстріли регіону.

Президент України Володимир Зеленський говорив, що супротивник влаштував інформаційну операцію нібито про "втечу" з Херсона, однак його найпідготовленіші солдати залишаються на місцях.

Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала, що для того, щоб втримати Херсон, окупанти створюють нові рубежі оборони.

Полковник ЗСУ в запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан вважає, що найоптимальніший варіант звільнення Херсона - вихід на місто Берислав і на Каховську гідроелектростанцію, а потім вже рухатися у бік цього обласного центру.

Вас також можуть зацікавити новини: