Що сьогодні відбувається у Миколаєві?/ фото t.me/mykolaivskaODA

Росія не раз атакувала Миколаїв та область, завдаючи ударів з повітря по житлових будинках.

Онлайн-трансляція щодо подій у Миколаєві та області на тлі повномасштабного вторгнення РФ у суботу, 30 квітня:

21:52 Миколаївці запитали мера Сенкевича під час прямого ефіру: "Коли до нас приїде Анджеліна Джолі?" "Я їй сказав не приїжджати. По-перше у місті немає моєї дружини, вона може ще щось запідозрити, а по-друге, це небезпечно. Вона побула у Львові і начебто поїхала. Обіцяла дзвонити", – відповів мер Миколаєва.

Відео дня
Що відбувається у Миколаєві сьогодні: головні новини за 30 квітня

21:29 У селі під Миколаєвом обстріляли цвинтар - мешканців просять утриматися від відвідування могил У селі Лимани закликали мешканців утриматись від відвідування кладовищ. Про це написала староста села Наталія Панашій. "Шановні жителі, зв'язку з небезпекою, поминальні служби на кладовищах відмінено. Літургія буде у неділю..в церкві... Бережіть собі!", – повідомила вона. Крім того жителі села повідомляють, що раніше цвинтар зазнав ракетного обстрілу.

Що відбувається у Миколаєві сьогодні: головні новини за 30 квітня

21:26 "Важливість такого проєкту очевидна. Українські воїни мають бути чистими й охайними". У Миколаєві 30 квітня відбулося перше тестове прання "Волонтерської пральні". З першого травня проєкт працюватиме на повну.

Що відбувається у Миколаєві сьогодні: головні новини за 30 квітня

20:46 Сьогодні під час патрулювання правоохоронцями Миколаївської обласної варти разом із співробітниками поліції було виявлено громадян у стані алкогольного сп'яніння. Один чоловік чіплявся до перехожих, просячи гроші на горілку. Під час встановлення особи поліцейські виявили, що чоловік перебуває у розшуку за крадіжку. Тепер їм займатиметься слідство. Ще двоє громадян у стані сп'яніння порушували громадську безпеку, а третій нетверезий — не просто поводився буйно, а й уголос чекав "російського світу". Усі спрямовані на фізичні роботи на блок-постах.

Що відбувається у Миколаєві сьогодні: головні новини за 30 квітня

20:30 30 квітня російські війська завдали три ракетні удари по Синельниківському району, повідомив голова облради Микола Лукашук. Загиблих і травмованих немає, пошкоджені закинуті будівлі.

19:57 Комунальні служби Миколаєва працюють над відновленням централізованого водопостачання. "У різних частинах міста ми розконсервовуємо старі свердловини та пробурюємо нові. Частину з них вже під’єднали до лікарень та інших комунальних закладів. Решту використаємо для того, щоб наповнити нашу міську систему та подати воду у домівки", - написав в телеграм-каналі міський голова Олександр Сєнкевич.

19:22 Центри зайнятості, що розташовані в зоні бойових дій або на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, не працюють або здійснюють обслуговування дистанційно. Інформацію про роботу центрів можна отримати на сайті Державної служби зайнятості, а також на офіційних сторінках відомства у соціальних мережах. На актуальні питання щодо працевлаштування під час воєнного стану відповів директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

18:48 Вечірнє зведення від Генерального штабу ЗСУ На Миколаївському напрямку російські військові продовжують спроби вогневого ураження позицій військ України. На Південнобузькому напрямку російські війська, силами берегових частин Чорноморського флоту Південного військового округу та повітряно-десантних військ ведуть бойові дії з метою покращення свого тактичного положення. РФ продовжує перегрупування підрозділів, вживає заходів щодо поповнення запасів. Тривають підготовчі заходи військ РФ до здійснення наступу та виходу на адміністративний кордон Херсонської області.

18:12 За оперативною обстановкою в Миколаєві тихо, тривога зазвучала після того, як ТВОРИ ОБСТРІЛЯЛИ ОДЕСУ. місцеві жителі повідомляють про три потужні вибухи.

17:56 На одному з полігонів Миколаївської області відбулися навчальні стрільби підрозділів Сил оборони міста Миколаєва. По мішенях відпрацьовували стрілецькі навички представники військової служби правопорядку та інші підрозділи, які входять до складу сил оборони. Подробиці читайте в матеріалі Суспільного.

17:54 Крадіжка в умовах воєнного стану – у Миколаєві судитимуть мешканця Херсона. Наслідком встановлено, що 34-річний херсонець у Миколаївському районі проникнув у приміщення АЗС через розбите під час артилерійських обстрілів вікно, де пошкодив платіжний термінал та викрав понад 90 тисяч гривень. За вчинене чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Що відбувається у Миколаєві сьогодні: головні новини за 30 квітня

17:44 Укрзалізниця повідомляє про поновлення онлайн-продажів квитків на потяги!👌 Квитки знову можна купувати через сайт та чат-бот.

16:45 30 квітня в Миколаєві на 10 прапорів України стало більше. Вони замайоріли на "Алеї Слави"

Що відбувається у Миколаєві сьогодні: головні новини за 30 квітня

16:13 Голова Шевченківської громади Олег Пилипенко досі перебуває у полоні в окупантів.

Що відбувається у Миколаєві сьогодні: головні новини за 30 квітня

15:46 Миколаївські морські піхотинці майстерною вогневою поразкою постійно тримають рашистів у страху, нагадуючи їм, що найкраща доля для москаля – стати добривом родючої української землі.

15:37 Сили оборони ведуть бойові дії на Миколаївщині й Херсонщині. Війська РФ, не маючи успіхів у попередніх задумах, продовжують тактику артилерійсько-мінометних обстрілів підходів до власних позицій, полишених ними населених пунктів та позицій ЗСУ — оперативне командування "Південь".

15:16 Читачі повідомляють, що зараз все тихо Але загроза обстрілів залишається, тривогу оголосили ще в 4 областях, оскільки очевидці повідомляють, що був запуск ракет з боку Криму Нам пишуть, що у деяких районах не чутно сирени і люди продовжують гуляти вулицею. Попередьте близьких.

Що відбувається у Миколаєві сьогодні: головні новини за 30 квітня

13:31 За добу 29 квітня на Миколаївщині поранення отримали п’ять людей. Дітей серед них немає. У миколаївських лікарнях перебувають 118 людей, які постраждали від атак військ росії на Миколаївщину — голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва.

13:27 Сертифікат про вакцинацію від коронавірусу відтепер не зникатиме з додатку "Дія" в разі завершення його терміну, а буде лише недійсним — Міністерство цифрової трансформації України.

12:46 Прокуратура повідомила про підозру жителю Миколаєва. За даними слідства, чоловік за грошову винагороду фотографував розміщення ЗСУ та інших військових формувань у Миколаєві.

11:39 Через загрозу обстрілів та небезпеку нездетонованих снарядів військ РФ утримайтесь від відвідувань місць поховань у поминальні дні та перенесіть їх до моменту, коли ситуація на Миколаївщині стане більш безпечною — поліція Миколаївської області.

10:45 Віталій Кім, голова Миколаївської ОВА, у коментарі ВВС спростував звинувачення окупантів про "обстріл Херсона". "У цих заявах немає логіки. По-перше, відстань навіть не дозволяє дістати нам Херсон. По-друге, наші військові ніколи не стріляють у наші міста. У нас немає потреби в цьому – є багато цілей у полях, військових цілях", – заявив він.

09:18 За даними Генерального Штабу ЗСУ:

"На Миколаївському напрямку противник активізував повітряну розвідку в оперативній глибині оборонних позицій Збройних Сил України, імовірно, з метою викриття наявності та характеру дій резервів".

07:05 У ранковому зведенні Генштабу повідомляється, що на Миколаївському напрямку противник активізував повітряну розвідку в оперативній глибині оборонних позицій ЗСУ, імовірно, з метою викриття наявності та характеру дій резервів.

На Південнобузькому напрямку ворог фіксуються поодинокі обстріли позицій підрозділів наших військ.

06:53 На Миколаївщині затримано трьох російських військових, які входили до складу угруповання, що намагалося захопити Південноукраїнську АЕС, розповіли в ОК "Південь".

А біля обласного центру був виявлений схрон із протитанковим озброєнням. Схованку облаштувала російська диверсійно-розвідувальна група, яка готувала теракти в Миколаєві. При огляді було вилучено протитанковий ракетний комплекс "Корнет" і гранатомети російського виробництва.

06:00 Дивитися онлайн, що відбувається у Миколаєві:

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.

Окупанти обстрілюють мирні міста України. Домовленості про зелені коридори систематично порушуються. Евакуаційні конвої обстрілюються, що ускладнює евакуацію мирного населення та доставку в гарячі точки продуктів і медикаментів. У багатьох населених пунктах гуманітарна катастрофа.

Вас також можуть зацікавити новини: