Росіяни продовжують бити по цивільних об'єктах / фото Запорізька ОВА

У готелі в Запоріжжі, по якому сьогодні вдарили російські загарбники, зазвичай зупиняються співробітники організації Об'єднаних Націй. Про це йдеться в заяві координатора гуманітарної допомоги ООН в Україні Деніс Браун.

"Це абсолютно неприпустимо. Я зупинялася в цьому готелі кожен раз, коли була в Запоріжжі. Моя команда використовує його як базу для своїх частих поїздок до міста. Це була база ООН для операції з евакуації мирних жителів із заводу "Азовсталь" в Маріуполі в травні минулого року", - розповіла вона.

Браун підкреслила, що кількість невибіркових нападів на цивільну інфраструктуру, в результаті яких гинуть і отримують поранення мирні жителі, досягла "неймовірного рівня".

Відео дня

"Подібні напади є порушенням міжнародного гуманітарного права. В ім'я людяності я закликаю Російську Федерацію виконувати свої зобов'язання з міжнародного гуманітарного права і негайно припинити невибіркові напади на Україну", - заявила вона.

Удар по Запоріжжю 10 серпня

Нагадаємо, сьогодні ввечері російські загарбницькі війська обстріляли Запоріжжя. За даними поліції, удар було завдано ракетою "Іскандер-К".

В результаті атаки загорілися припарковані поруч автомобілі, вибухова хвиля і уламки частково зруйнували об'єкт цивільної інфраструктури.

За останніми даними, загинула одна людина, ще 16 отримали поранення, у тому числі чотири дитини.

Вас також можуть зацікавити новини: