Окупанти обстріляли Запоріжжя / фото Запорізька ОВА

У четвер, 10 серпня, російські загарбницькі війська вкотре здійснили обстріл Запоріжжя

Ввечері жителі міста повідомили, що чують гучні вибухи. Вже згодом голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко у своєму офіційному Telegram-каналі підтвердив, що окупанти завдали удару.

Оновлено о 23:55: Координатор гуманітарної допомоги ООН в Україні Деніс Браун заявила, що зупинялася в готелі у Запоріжжі кожного разу, коли була у місті.

"Моя команда використовує його як базу для своїх частих поїздок до міста. Це була база ООН для операції з евакуації мирних жителів із заводу "Азовсталь" в Маріуполі в травні минулого року", - розповіла вона.

Браун закликала Росію виконувати свої зобов'язання з міжнародного гуманітарного права і негайно припинити невибіркові напади на Україну.

Оновлено о 23:20: У поліції повідомляють, що окупанти завдали удару ракетою "Іскандер-К" о 19:20. "Росіяни укотре поцілили ракетою в місце громадського відпочинку", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок атаки загорілися транспортні засоби, вибуховою хвилею та уламками частково зруйновано обʼєкт цивільної інфраструктури.

Оновлено о 23:00: Кількість поранених внаслідок удару зросла до 16 людей, серед яких четверо - діти. Про це повідомив Малашко. 

Оновлено о 21:40: Наразі відомо вже про 11 постраждалих. Одна людина знаходиться у важкому стані, зазначає Куртєв.

Голова ОВА Малашко додав, що жертв могло бути більше, але люди перейшли в укриття після тривоги.

Оновлено о 20:25: Кількість постраждалих вже збільшилася до 9. Також зафіксовано незначні ушкодження медичного і освітнього закладів, повідомив секретар міськради.

Оновлено о 20:22: Президент Володимир Зеленський відреагував на обстріл міста. За його словами, на місці працюють всі необхідні служби. 

"Запоріжжя. Місто щоденно потерпає від обстрілів з боку окупантів. Від удару російською ракетою по цивільній будівлі зайнялася пожежа. Станом на зараз відомо про одного загиблого. Мої співчуття. Є поранені", - написав він.

Також президент оприлюднив відео наслідків російської атаки.

Оновлено о 20:15: Внаслідок удару загинула одна людина, також відомо про п’ятьох постраждалих. Інформація уточнюється, повідомив Куртєв.

Оновлено о 20:08: Малашко оприлюднив фото та відео з місця удару. "На місці працюють всі служби, аби мінімізувати збитки, які намагається нам наносити держава-агресорка", - додав він.

фото Запорізька ОВА
фото Запорізька ОВА

Оновлено о 20:00: Куртєв повідомляє про двох постраждалих. Людей госпіталізували у стані легкої тяжкості.

"Знову ціллю російської терористичної атаки обрано об‘єкт цивільної інфраструктури. Знову ніяких військових цілей. Дуже людна в цей час територія. Їду на місце. Сподіваюсь, без жертв", - написав він.

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив, що на місці удару почалася пожежа, вже відомо про постраждалих.

"Російські терористи знову вдарили по обʼєкту цивільної інфраструктури. На місці прильоту зайнялася пожежа. На превеликий жаль, є постраждалі. Інформація уточнюється. Відповідні служби вже працюють," - написав він у Telegram.

Інформація оновлюється...

Удар по Запоріжжю 9 серпня

Нагадаємо, вчора російські загарбницькі війська обстріляли житловий квартал міста, влучивши по території храму святих апостолів Петра і Павла ПЦУ.

За останніми даними, внаслідок атаки загинули троє людей, ще дев'ятеро отримали поранення. Серед постраждалих - 11-місячна дитина.

Вас також можуть зацікавити новини: