Ворог не візьме Київ без надзусиль, вважає заступник очільника КВЦА / ілюстративне фото REUTERS

Російські окупанти у перші дні війни в Україні не змогли взяти Київ штурмом - "обламали зуби".

Зараз супротивник не здатен взяти столицю України без якихось надзусиль, а в нього немає ні зусиль, ні часу, розповів заступник очільника Київської військово-цивільної адміністрації Андрій Крищенко в інтерв’ю LB.ua.

Співбесідник додав, що Київ укріплено, є кілька рубежів оборони.

Відео дня

"Я не військовий керівник, у мене немає якоїсь закритої інформації про наміри супротивника, про концентрацію військ або їхнє пересування. Але я вважаю, що вони обламали зуби в перші дні, коли намагалися, як ви сказали, штурмом узяти Київ, і чомусь вони вирішили, що на третій-четвертий день будуть тут підіймати свої прапори. Цього й не могло трапитись", - вважає чиновник.

Крищенко додав, що влада столиці надала військовослужбовцям всю необхідну допомогу - для створення укріплень, протитанкових ровів, траншей тощо - металеві їжаки, бетонні блоки, техніку, фортифікаційні споруди та матеріально-технічні речі.

"…Зараз, на мою думку, взяти Київ неможливо без якихось надзусиль. А їх немає у ворога - ні часу, ні зусиль", - заявив заступник очільника КВЦА.

Нагадаємо, війська РФ вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого. Спершу ворог обстрілював військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, зокрема, намагався взяти під контроль Київ.

Увечері 2 квітня заступник голови українського Міноборони Ганна Маляр повідомила, що від супротивника звільнено всю Київщину.

Вас також можуть зацікавити новини: