ЗСУ продовжують оборону Авдіївки / фото t.me/annamaliar

Боєць "Легіону Свободи" майор МВС Максим Морозов "Лютий" заявив, що російські окупаційні війська намагаються перерізати дорогу до Авдіївки, де нещодавно їх вибили з позицій.

"Продовжуються важкі штурмові дії з боку ворога. З півдня й півночі від Авдіївки ворог намагається оточити місто. Перерізати єдину дорогу, яка веде до міста. Противник застосовує авіацію, авіаудари відбуваються щодня. Надзвичайно потужно загарбники б'ють по Авдіївському коксохімічному заводу, намагаючись зрівняти його з землею. Сильно б'ють по Авдіївській РЕМ зоні", - розповів він в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами Морозова, загарбники застосовують авіаудари по хутору Ласточкіне, який розташований на південь від Авдіївки.

Відео дня

"Захопивши Ласточкіне вони можуть вийти на дорогу до Авдіївки й перерізати її. Також ворог намагається зайти з півночі через Степове на Бердичі. Перерізавши дорогу вони можуть сказати, що Авдіївка оточена. Атаки з боку ворога бувають різної інтенсивності. У цих атаках може бути залучено від 15 російських солдатів і до "м'ясних" штурмів, в яких бере участь до 300 бійців і 20 одиниць техніки", - додав боєць.

Війна в Україні - останні новини з фронту

Як раніше повідомляв УНІАН, воїни одного з підрозділів бригади оперативного призначення Нацгвардії просунулися на близько 650 метрів в глиб оборони противника, на півтора кілометра по фронту та закріпилися на зайнятому рубежі. 

Крім того, ЗСУ продовжили наступальні дії біля Бахмута і просунулися в цьому районі.

Вас також можуть зацікавити новини: