REUTERS

Російські окупанти досі не віддали українській стороні військових, яких напередодні бойовики обстріляли, коли ті з білими касками намагалися забрати з поля бою убитого бійця.

Про це у коментарі Радіо Свобода повідомив командир 35-ї бригади на брифінгу на КПВВ «Майорськ».

«Вчора ввечері було відомо, що командир взводу, який загинув на мінному полі, евакуйований до ворога. Ведуться переговори з представниками СЦКК, МНС і групи «Вантаж-200» для евакуації загиблого бойового медика та пошуку пораненого сержанта, який перебуває в тому ж районі, що і бойовий медик», – розповів він.

Відео дня

Читайте такожНа Донбасі бойовики вбили військового медика під час евакуації загиблого

Командир взводу підірвався на ворожій міні 13 липня. На евакуацію його тіла відправили групу з представників України в СЦКК, групи розмінування, групи супроводу і медика.

За словами військових, групу позначили білими пов’язками на жилетах і дали білі каски, а ЗСУ отримали гарантії тиші від окупантів.

«Не доходячи 15 метрів, у районі, де перебував загиблий, була влаштована підла засідка. Першим йшов сержант розвідвзводу, який прийняв на себе вогневий удар. Він був поранений, група відійшла, перегрупувалась, і на чолі з офіцером розвідки і бойовим медиком намагалась надати допомогу сержанту, який відповзав убік. Під шквальним вогнем із застосуванням гранатометів бойовий медик отримав поранення, несумісні з життям, і загинув на місці. Офіцер розвідки отримав контузію», – пояснив командир бригади.

Як повідомляв УНІАН, 13 липня збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети 120-го та 82-го калібру, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.