ООС новини - бойовики тричі обстрілювали позиції ЗСУ протягом 30 жовтня / Фото УНІАН

Від початку поточної доби окупанти тричі порушили режим припинення вогню.

Про це йдеться у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:00.

Читайте такожСтали відомі імена двох загиблих на Донбасі військових

Відео дня

"Від початку поточної доби, 30 жовтня, російсько-окупаційні війська тричі порушили домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року", - йдеться у зведенні.

Так, опівночі в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік населеного пункту Водяне противник двічі вів вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

"Внаслідок прицільних ворожих пострілів двоє військовослужбовців загинули. На вогневі провокації противника українські підрозділи надали адекватну відповідь", - йдеться у повідомленні.

Ближче до обіду на цій самій ділянці відповідальності бригади ворог провокував українських військовослужбовців зі стрілецької зброї. Неприцільні постріли не становили загрози військовослужбовцям Об’єднаних сил, зауважили в ООС.

Крім того, у повідомленні зазначається, що в районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, на ділянках уздовж лінії розмежування сторін саперами Державної служби України з надзвичайних ситуацій було розміновано понад 4 гектари території та передано на знищення 51 вибухонебезпечний предмет.

Для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Наразі відремонтовано 1 будинок, на 6 об’єктах відновлювальні роботи тривають.

Зрив перемир'я: що відомо