Олександр Коваленко зробив важливу заяву щодо боїв за Авдіївку / колаж УНІАН зі скріншотів

Бої в Авдіївці тривають, і ситуація в цьому місті, розташованому в Донецькій області, продовжує залишатися в центрі уваги. У місті українські військові не перебувають в оперативному оточенні.

Такою інформацією поділився військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі. Експерт також у досить грубій формі закликав не сіяти паніку. "Вчіть матчастину, дятли, не розносьте паніку і російські наративи", - підкреслив аналітик.

За його відомості, "оперативного оточення в Авдіївці немає". Коваленко пояснив, що оперативним оточенням називають положення сил, під час якого вони "відрізані" від основної групи військ, і через це не може бути забезпечена логістика, або сили не можуть вийти з ізоляції, але здатні маневрувати.

Відео дня
Авдіївка на карті Донецької області / скріншот

Американський Інститут вивчення війни (ISW) опублікував свіжу карту бойових дій, на якій зображена Авдіївка. 

Карта бойових дій з understandingwar.org

У центрі уваги Авдіївка - новини сьогодні варто прочитати

Росіяни активно почали намагатися захопити місто восени минулого року і зазнавали колосальні втрати в живій силі й техніці. За відомостями Forbes, РФ втратила, зокрема, понад 200 танків.

З'явилася інформація, що у супротивника є успіхи в Авдіївці. Варто зазначити, що українські військові мають "снарядний голод" через те, що "застопорилася" допомога Києву від США. Ветеран російсько-української війни Євген Дикий говорив, що наші захисники можуть вийти з міста через брак боєприпасів. Пізніше експерт спрогнозував, що це може статися найближчим часом.

Вас також можуть зацікавити новини: